Anmeldelse: Wizzair til Chisinau

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det ungarske lavprisselskab Wizzair flyver i øjeblikket som det eneste flyselskab mellem København og Chisinau i Moldova.

Wizzair flyver to gange om ugen til Chisinau med afgang fra København tirsdag og lørdag kl. 17:30 og ankomst i Chisinau 21:00. Afgangen fra Chisinau mod København er kl. 15:20, og flytiden er to en halv time.

Wizzair er et ægte lavprisselskab, hvor alting koster ekstra. Det mærker man allerede under bestillingen af en billet på nettet. Hvis man køber den helt skrabede Basic-billet til 169 kr. oneway, så kan man medbringe et styk bagage på 40x30x20 cm, som skal lægges under sædet foran. Man kan lave online check-in to dage før afgang, men skal betale ekstra, hvis man checker ind ved skranken.

Hvis man vil have bagage med, så kan man betale næsten 200 kr. mere for en Wizz Go-billet til 361. kr. Her får man foruden den lille taske også mulighed for at medtage en rullekuffert i kabinen med de normale mål på 55x40x23 cm, samt et styk checked-in bagage på op til 20 kg. Desuden får man frit sædevalg, priority checkin, priority boarding samt mulighed for at checke-in 30 dage før afgang.

Hvis man vil have en fleksibel billet, så kan man købe en Wizz Plus-billet som giver mulighed for at ændre billetten, samt 32 kg indtjekket bagage.

Endelig, så kan man vælge at melde sig ind i Wizz Discount Club for 229 kr. Medlemsskabet gælder et år og giver en rabat på 75 kr på alle billetter man bestiller i gyldighedsperioden. Så hvis man planlægger mindst fire enkeltflyvninger, så tjener kortet sig selv hjem.

Under bookingen er det også muligt at vælge enkelte stykker bagage, priority boarding og forsikringer.

Afgang fra Kastrup

Jeg ankom i god tid til Kastrup, da jeg ville besøge en lounge for at få noget at spise inden afgang. Da jeg kun havde håndbagage med og der ikke var nogen kø i security, kom jeg hurtigt igennem. Egentlig vil jeg helst besøge Eventyr loungen i Finger C, men regnede med at Wizz ville flyve fra lavpristerminalen. Desværre kunne man ikke på tavlerne en time før boarding se, hvorfra flyet ville afgå. Så jeg valgte at gå op i Aviator loungen, selv om standarden er temmelig ringe. Da jeg havde sat mig, kunne jeg se, at mit fly gik fra Gate C20, lige nedenunder Eventyr loungen.

Da jeg kom ud til gaten viste det sig, at være en busgate, så jeg havde ikke nogen fordel af, at have bestilt en Wizz Go billet med priority boarding.

This slideshow requires JavaScript.

Flyet var en helt ny Airbus A320 Neo indrettet med lædersæder. Personalet tog smilende imod os, da vi kom ind i flyet. Jeg havde valgt et vinduessæde 3A. Sædeafstanden var de sædvanlige 30 tommer, som ikke giver meget luft. Sæderne var af en lidt gammeldags type, hvor tidskrifterne er nederst på sæderyggen ud for knæene.

Ved siden at mig på 3C sad en dame, som gerne ville rykke på række 1, som var ledig, men det måtte hun ikke, da den række koster ekstra.

Flyet afgik med et kvarters forsinkelse og var ca. to tredjedele fyldt.

Ombord

Kort efter starten kom serveringsvognen rundt, som havde forskellige drikkevarer, snacks og sandwichs.  Jeg valgte en Stella Artois øl og en sandwich til 8 Euro og i prisen var også inkluderet en pose peanuts.  Sandwichen var lidt tør, men til gengæld var personalet igen venlige og hurtige til at rydde af, da jeg var færdig.

Eneste underholdning var et flymagasin, da der ikke var WiFi i flyet.

Ankomst til Chisinau

Selv om vi var et kvartet forsinket fra Kastrup, så ankom vi til tiden til den lille lufthavn i Chisinau. Igen skulle vi køre med bus, men heldigvis var paskontrollen hurtig og smidig. Så jeg kom hurtigt igennem lufthavnen. Læs mere om Chisinau her.

Afslutning

Desværre, så lukker ruten igen den 11. juni. Der er ikke annonceret en genåbning til efteråret.

Men heldigvis kan man stadig relativt billigt komme fra København til Chisinau med fly med et enkelt skift undervejs med Lot, Austrian, Lufthansa, Ukraine International Airways og Turkish Airlines. Søg her på Momondo.

Det er også muligt at flyve til Odessa i Ukraine eller Iasi i Rumænien og derfra køre med bus eller lejebil til Chisinau eller Tiraspol. En anden mulighed er, at tage tog fra Bukarest til Chisinau.

Foruden Chisinau, så har Wizzair ruter fra København til Bulgarien (Sofia og Varna), Georgien (Kutaisi), Makedonien (Skopje), Rumænien (Sibiu) og Ukraine (Kiev og Lviv).Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

SERVICE

KABINEN

MAD OG DRIKKE

VALUE

Generel Vurdering

Konklusion

Hvis målet er at komme billigt og hurtigt til Chisinau, så er Wizz air en glimrende mulighed. Prisen er lav og de flyver med nye fly. Udbuddet af mad og drikke er begrænset lige som hos andre lavprisselskaber, men hvis man kan finde en billig billet, så er det value-for-money. Det er en skam, at flyforbindelsen lukker i juni.

3.6

Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *