Air France kompenserer CO2 for alle indenrigs flyvninger

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Klimaet er et emne, der er i alles tanker for tiden. Også i luftfartindustrien. Air France tager nu det næste skridt og kompenserer CO2 udledningen for alle selskabets indenrigsflyvninger.

Vi skrev for nylig om den tiltaget ‘Fly Responsibly’, som KLM gør for at bidrage til bæredygtighed inden for luftfart. Også SAS gør en indsats ved at kompensere CO2 for alle Eurobonus-medlemmer og ungdomsbilletter. Air France ønsker også at tage det næste skridt inden for bæredygtighed. Fra det nye år og fremefter starter franskmændene med CO2-kompensation for alle indenrigsflyvninger og indfører samtidig en forbedret affaldssortering om bord. Initiativet starter i januar 2020.

CO2-kompensation

Air France ønsker at udligne 100% af CO2-emissionerne fra alle indenrigsflyvninger. Det vedrører nærmere betegnet de flyvninger, der finder sted indenfor Frankrigs grænser. Flyrejser til de oversøiske franske territorier er undtaget herfra. Dette blev annonceret af Anne Rigail, administrerende direktør for Air France. Dette vedrører i gennemsnit 450 flyvninger og 57.000 passagerer pr. dag. Forretningsrejsende har også muligheden for at kompensere mellem- og langdistanceflyvninger gennem et særtilbud.

CO2-kompensation er også mulig hos søsterselskabet KLM, mod betaling af et tillæg. Dette kan arrangeres via KLM-appen eller hjemmesiden. Skønt KLM ikke længere opererer indenrigsflyvninger, ville et lignende initiativ med automatisk kompensation på kortdistance flyvninger mellem f.eks. Amsterdam og Bruxelles også være en mulighed, udover at erstatte visse afgange med tog på den strækning. Hvorvidt KLM arbejder med den slags tanker vides ikke for nuværende.

CO2 kompensation i KLM app

Brændstofforbruget pr. passager skal sættes op til 3 liter pr. 100 kilometer. Modernisering af flåden skal bidrage væsentligt til dette. Forældede fly skal forlade flåden, og nye mere effektive modeller tilføjes, som for eksempel den nyligt modtagne Airbus A350. Det franske flyselskab har sat sig selv målet om at halvere emissionerne i 2030 sammenlignet med 2005.

Affaldssortering

Det handler ikke kun om CO2-kompensation på indenrigsflyvninger. Air France annoncerede også, at det ville være bedre at adskille affaldet om bord. Derudover vil al engangsplast forbydes fra slutningen af dette år. Affald, som forlader flyet, går til et affaldsforarbejdningsfirma i Frankrig eller et andet land i Europa. Derudover siger Air France også, at ville arbejde på bæredygtige løsninger, som flyselskabet også vil stille til rådighed for andre flyselskaber. I videoen nedenfor finder du et resumé af intentionerne (på fransk).

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af Christian fra vores søsterside Insideflyer.nl.

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *