Hyderabad lufthavnen i Indien: Nu kan dit ansigt bruges som boardingkort

International-Check-in-Counters-Hyderabad-Airport-India

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

For passagerer, der flyver ud af Rajiv Gandhi International Airport (RGIA) i Hyderabad i Indien, kan det snart være slut med brug af boardingkort. For at komme igennem alle sikkerhedskontrolpunkter i lufthanen, kan passageren blot nøjes med et kigge ind i et kamera.

Nu er det snart slut med boardingkort på papir og på mobilen ifølge Rajiv Gandhi International Airport (RGIA) i Hyderabad i Indien. En ny ansigtsgenkendelsesteknologi gør det nemlig muligt for passagerer, kun at bruge ansigtet som boardingkort i stedet for. Ved fremtidige besøg i lufthavnen kan systemet genkende passageren og derved behøver passageren ikke at skulle igennem en ny genkendelsesproces, eller at skulle have noget boardingkort ved hånden, for at komme igennem lufthavnen.

Det nye system og den nye teknologi er blevet udviklet i samarbejde med en stor global virksomhed. Lufthavnens personale har været med til at teste systemet og nu er man klar til idriftssættelsen. Dog ventes der stadig på de sidste tilladelser fra de juridiske myndigheder.

Sådan fungerer teknologien: Først skal passageren igennem en engangs biometrisk scanning. Detaljerne fra scanningen vil blive opfanget og husket af højteknologiske kameraer og scanningen og detaljerne fungerer herefter som en unik digital signatur for passageren.

Ansigtsgenkendelsesproces Hyderabad Airport
Ansigtsgenkendelsesproces Hyderabad Airport Indien. Image: Times of India

En talsmand fra lufthavnen siger til nyhedsmediet Times of India:

Næste gang passageren er i lufthavnen, behøver han eller hun blot at stille sig foran kameraet, i stedet for først at skulle fremskaffe et boardingkort. Systemet vil helt automatisk afgøre, om passageren kan genkendes og tillades adgang videre ind i lufthavnen.

En anden talsmand fra lufthavnen siger endvidere til Times of India:

Eftersom boardingpasset nu vil være en integreret del, vil systemet automatisk kunne verificere og sammenholde passagerinformationen med flyselskabernes system DCS (Departure Control System). Således vil passagerens ansigt kunne gøres til en billet efter en succesfuld genkendelse.

Når passageren skal igennem sikkerhedskontrollen, er det heller ikke længere nødvendigt at fremvise boardingkortet. Processen vil i stedet blive udført af de højteknologiske kameraer, som vil scanne passagerens ansigt for at kunne identificere passageren. Lufthavnen i Hyderabad vil være den første lufthavn i Indien, der kan tilbyde lyn-sikkerhedstjek for passagerer, der kun rejser med håndbagage. Ligeledes er lufthavnen også den første i Indien til at tilbyde automatisk og elektronisk boarding fra start til slut på alle indenrigsflyvninger.

Systemet er, foruden at være miljøvenligt og drevet af solceller, endvidere fuldt indbrudssikret og også sikkert at benytte for passageren. Passageren vil ikke kun spare tid på vej gennem lufthavnen, men vil også inden rejsen slippe for bøvlet med at fremskaffe et boardingkort.

Når de sidste tilladelser fra myndighederne er givet og systemet er sat i drift, forventes det endvidere at indføre systemet i alle indenrigs lufthavne i Indien inden udgangen af 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *