InsideTalk: Simplifiers fejrer 1 års fødselsdag – læs hvordan det startede og hvorfor deres produkter er geniale for rejsende.

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

AIRMATE fejrer i øjeblikket deres 1 års fødselsdag. For et år siden kom den geniale smart phone holder til flyene og her op til deres 1 års fødselsdag kom de så med en holder til tablets. Læs med i denne artiklen, hvor vi taler med folkene bag AIRMATE om deres spændende rejse indtil nu.

I anledning af at den populære rejsetilbehør AIRMATE Mobile fylder 1 år, har vi haft en snak med en af de af de tre partnere af virksomheden Simplifiers, Mikkel Eistrup Carstensen, som fortæller os lidt om den lille danske startup’s første tid. 

AIRMATE Mobile var det første og enkle, men geniale produkt som Simplifiers kom med. En holder til din telefon, som kan bruges ved de fleste flyselskaber. Foto: Henrik Olsen

Hvordan kom I på ideen til AIRMATE Mobile?

Vores historie starter nok meget klassisk for startups med at vi selv havde et behov der var uafdækket. Det var faktisk Nicholas, der er en af de to andre partnere i virksomheden, der kom med problemet tilbage i sommeren 2017, hvor vi sad og snakkede over en øl. Han fløj på det tidspunkt til London på ugentlig basis og var træt af, at han ikke havde noget sted at placere sin smartphone, når han ville streame serier. Jeg kunne godt selv genkende problemet fra mine flyvninger og vi blev hurtige enige om at undersøge markedet og potentialet for den slags produkter. Vi teamede op med Jesper, som er tredje partner i firmaet, han er “troldmanden” i virksomheden, der kan omsætte vores ideer til konkrete løsninger. 

Derfra gik vi ellers i gang med at definere en ramme for projektet og brainstorme på mulige løsninger på problemet. Det var en super sjov process, vi kommer med ret forskellige baggrunde og derved også tilgange: Nicholas har en baggrund inden for logistik og ledelse, Jesper er uddannet på kunstakademiet og jeg selv har en baggrund inden for marketing. Tror egentlig det er en styrke for os med vores forskellighed, fordi vi får udfordret tingene og kommer bredere omkring inden vi finder frem til den endelige løsning. 

Test af forskellige materialer. Foto: Simplifiers

Læs mere: Læs vores test af smartphone holderen herMen et er at få en ide, men hvordan kom I så derfra og til at have et konkret produkt I kunne teste af? 

Den måde, vi arbejder med produktudvikling hos os, er efter trial and error metoden. Vi er så heldige, at Jesper har sit eget værksted, som giver os muligheden for hurtigt at lave prototyper, hvilket forkorter udviklingsprocessen betydeligt. I forbindelse med udviklingen af AIRMATE Mobile gav dette, koblet med at Nicholas fløj så ofte, os mulighed for hurtigt at teste nye ændringer og løsninger af og justere til. Derudover har vi som led af udviklingsprocessen allieret os med venner og familiemedlemmer, som har ageret prøvekaniner undervejs. Via vores netværk har vi været så heldige, at have fået adgang til fagpersoner inden for design og produktion, som vi har kunne sparre med. Det har været et setup, der har vist sig at fungere godt for os, selvom der skulle hele 79 versioner og en ufattelig masse testflyvninger til, før vi var tilfredse og i mål med den endelige version af AIRMATE Mobile. 

Tidlig test af AIRMATE holderne. Foto: Simplifiers

Udviklingen af AIRMATE Mobile har været en utrolig lærerig og udfordrende proces for os alle, hvor vi har skulle stifte bekendtskab med mange nye områder. Vi har til tider skulle starte helt forfra, men er på trods af alle udfordringer kommet i mål med et produkt, som vi er utrolig stolte af. Jeg tror noget af det vi har gjort rigtig i udviklingsprocessen er, at have defineret en klar ramme og ledestjerne fra starten af. På den måde har vi hele tiden kunne gå tilbage og tjekke af om de nye ændringer og løsninger levede op til de krav, vi havde sat og komme hurtigt videre. Det er blandt andet årsagen til at vi er endt med et produkt, der kan placeres på låsen til klapbordet. For os at se var det et ideelt sted at lave et produkt til da låsen oftest er placeret i en rigtig god øjenhøjde og derfor ville være et optimalt sted at for brugeren at kunne placere sin mobiltelefon. Det skulle dog samtidig vise sig at være et svært sted at udvikle et produkt til og der var mange hensyn der skulle dækkes. Der er typisk utrolig lidt plads omkring låsen til klapbordet, der er mange forskellige typer klapborde/låse på markedet og vi skulle samtidig være sikker på at materialerne til produktet kunne holde en mobiltelefon sikkert på plads etc.

Hvad var det for krav I havde til produktet? 

Vores ledestjerne har fra starten af været simplicitet. Vi ønskede at lave et produkt, der passede til størstedelen af låsene til klapbordene på kort distance fly, var enkelt i sit design og nem at anvende, lille og fiks til at tage med i lommen eller tasken, et produkt som var nem at genanvende efter brug og så var det derudover vigtigt for os at vi kunne holde produktionen på dansk jord. 

Sådan blev Simplifiers og AIRMATE til. Foto: Simplifiers

Har I så kunnet leve op til alle kravene? 

Det synes jeg vi er lykkedes godt med. Vi er endt med et produkt, der sammenlignet med andre mobiltelefon holdere “kun” består af to forskellige materialer, genbrugsplastik og naturgummi. Vi har et produkt, der på baggrund af research og feedback fra brugere passer til ca. 80% af alle låsene på kort distance fly. Airmate Mobile er lille og kompakt, fylder mindre end en gajol æske og så er holderen lige til at pille fra hinanden og smide til genbrug efter endt brug. Og så er vi stolte af, at vi har formået at holde produktionen lokalt i Danmark.

Test af forskellige materialer. Foto: Simplifiers

Hvornår lancerede I produktet og har folk taget godt imod AIRMATE Mobile? 

Vi gik i luften med salg fra egen shop i sommeren 2018 og det var en helt fantastisk følelse vi sad med, da vi trykkede på “on” knappen på shoppen. Selvom vi havde fået mange tilkendegivelser og positiv feedback undervejs, så er det jo reelt først, når man trykker på knappen, at man finder ud af, om der er efterspørgsel på produktet. Vi synes det har været en god start og folk har taget rigtig godt imod AIRMATE Mobile. Vi har fået rigtig meget positiv feedback fra folk, der har købt produktet og vi får løbende billeder og beskeder om brug på fly fra nye flyselskaber. Det er ret sjovt at følge med i hvor vores lille AIRMATE Mobile bliver anvendt og den kommer vidt omkring kan vi se.  

Det sagt, så er det vi er igang med et langt sejt træk for at skabe en bæredygtig forretning. AIRMATE er et nyt og ukendt brand og som så mange andre iværksættere oplever vi også, at det tager meget længere tid og kræver en kæmpe indsats at skabe en smule synlighed omkring vores produkter. Vi har været heldige, at der er nogle medier, inklusiv jer fra InsideFlyer, har været begejstret for vores produkt. Det har helt sikkert bidraget positivt på efterspørgslen.

Netop nu begynder vi at mærke vi en større interesse fra B2B siden, specielt fra udlandet, hvor folk køber produkterne til firmagaver og til promotion til juletid. Det er ofte virksomheder, der ønsker at give noget nyttigt og brugbart, men som er lidt utraditionelt og som skiller sig ud fra de gængse gaver. For nylig var der eksempelvis en virksomhed, der bestilte et parti af vores produkt med logo tryk, som skulle anvendes i forbindelse med fejringen af KLM´s 100 års jubilæum.

Vores produkter har den fordel at de kan produceres i kundespecifikke farver og med logotryk på sider og på indpakning. På den måde giver det virksomhederne mulighed for at få noget “gratis” eksponering når produktet anvendes på flyet eller andre steder. Det, sammen med at vi kan producere lokalt i Danmark, hvilket ofte gør leveringstiderne kortere, har vist sig at være interessant for mange aftagere af produktet. 

Nogle af de mange prototyper som blev lavet. Foto: Simplifiers

Hvad er så næste skridt for Simplifiers? 

Vi er en ung virksomhed, der lige har startet en forhåbentlig lang rejse. Vi har en masse ideer til fremtiden og der er nogle vildt spændende ting i støbeskeen, som vi arbejder hårdt på at løbe i mål lige nu. 

På produktsiden har vi lige lanceret vores nye produkt AIRMATE Tablet – holder til tablets til brug ombord på fly. Det er vi rigtig spændte på, da den har nogle flere justeringsmuligheder, der gør det muligt både at anvende mini iPads/tablets a lá Kindle størrelsen og iPads/tablets op til 11 tommer. Baseret på den sparsomme tid produktet har været på markedet, så tegner det godt. Folk har taget godt imod det og det tyder på, at vi har fået åbnet mere op til børnefamilierne med produktet, som er en af vores kernesegmenter. 

Lige nu er der fuld gang i værkstedet med udvikling og test af et nyt produkt, som vi forventer rammer markedet i 2020. Og for at komme dig i forkøbet så nej, jeg kan ikke sige hvad det er eller, hvor det skal anvendes. Det eneste jeg kan løfte sløret for her er, at det ikke bliver noget, der skal anvendes ombord på fly. 🙂 

Deres nyeste produkt er perfekt til børnefamilien. Nu kan du få din tablet op at hænge på sædet foran dig. Foto: Henrik Olsen

Følg Simplifiers rejse og en tak til Mikkel Eistrup Carstensen for at stille op

Vi takker Mikkel Eistrup Carstensen for en god snak og glæder os her på InsideFlyer til at følge dem i fremtiden.

Vi kan også afslører at vi snart kommer med en anmeldelse af deres nyeste holder til tablets.

I kan følge Simplifiers og AIRMATE på Instagram, Facebook og Linkedin, hvor de løbende opdatere med nyheder. Som dansk start-up har de brug for jeres støtte til at sprede budskabet om Simplifiers og deres produkter.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *