Københavns Lufthavn runder milepæl i 2018 med 30 millioner rejsende

https://cph-prod-cdn.azureedge.net/4afece/globalassets/8.-om-cph/5.-presse/billedarkiv/30-mio-pax/cph-30-mio-infografik.pdf

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Få dage før vi kunne skrive 2019 i kalenderen, ramte Københavns Lufthavn en milepæl. Det er nemlig første gang nogensinde, at der er rejst 30 millioner passagerer gennem lufthavnen på et år. Milepælen blev nået 27 december 2018.

 

Den nye rekord betyder, at Kastrup Lufthavn anses som at være den største lufthavn i norden.

Der er en hård kamp mellem både Stockholm Arlanda, Oslo Gardermoen og Københavns lufthavn om, hvilken af de tre hovedstader der har den største lufthavn og flest internationale afgange.
i 2018 havde Kastrup dog langt flere passagerer igennem, end Stockholm og Oslo havde. Ikke engang hvis man fusionere Stockholm Arlanda og Stockholm Brommas trafiktal, når Stockholm op til Københavns Lufthavns niveau. 2018 har altså været et rigtig godt år for Københavns Lufthavn.

I år 2018 forventede CPH, at man skulle håndtere 30,3 millioner ankommende og afrejsende passagerer i Københavns Lufthavn. Det er 2,2 millioner flere end dem der rejser til/fra Oslo som anses for at være den næststørste lufthavn i norden og 3,3 millioner flere end de passagerer der rejser gennem Arlanda.

Går man ud fra disse tal, betyder det at der i gennemsnit har været 83.000 rejsende igennem Københavns Lufthavn – hver dag! De 83.000 passagerer kunne i år vælge mellem 174 direkte ruter, heraf 39 ruter til destinationer udenfor Europa.

 

Næste mål for Københavns Lufthavn er 40 millioner rejsende

Lufthavnen er allerede blevet bygget om flere steder. B.la. er sikkerhedskontrollen blevet udvidet til dobbelt størrelse. Derudover er området mellem finger A og B efter sikkerhedskontrollen også blevet bygget om. I år vil man også færdiggøre første fase af byggeriet i finger E, hvor der bliver plads til de største fly. Derudover bygges der en række nye standpladser til flyene som vil blive klar løbende.

Med ombygningen gør man altså klar til, at man har et mål om at 40 millioner passagerer skal rejse igennem. Der er dog ikke sat et mål for, hvornår lufthavnen skal ramme 40 millioner passagerer.

Det bliver spændende at se, hvordan lufthavnen vil håndtere 10 millioner flere rejsende på et år. Det svarer til, at der skal rejse ca. 27.000 flere passagerer igennem lufthavnen hver dag.

Som allerede skrevet tidligere rejser der i gennemsnit 83.000 igennem lufthavnen hver dag og skal man runde de 40 millioner passagerer, skal der altså i gennemsnit 110.000 passagerer igennem lufthavnen om dagen, hvilket må siges at være noget af en stigning. På trods af, at lufthavnen er blevet bygget om, så bliver det stadig spændende at se, om der er plads nok til at håndtere 27.000 flere passagerer.

 

Billede på forsiden er lånt herfraHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *