Konkurs: Så måtte Jet Airways kaste håndklædet i ringen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Her til aften måtte Jet Airways kaste håndklædet i ringen. De sætter de sidste 5 fly på jorden til midnat.

Tidligere på ugen skrev vi at Jet Airways måtte annullere alle deres internationale flyvninger grundet manglende betalinger for blandt andet fly og brændstof. Dermed havde de i starten af ugen kun 14 fly i luften. I går havde de kun 5 fly i luften. Da Jet Airways var på toppen havde de 124 fly i luften, fløj til 550 destinationer og havde 22.000 ansatte. Dermed er det en stor arbejdsplads som nu lukker og slukker.

Som det ser ud lige nu er den sidste flyvning som gennemføres flyvningen i aften til Mumbai med afgang klokken 22:20 lokal tid.

Information fra Jet Airways kom i form af en pressemeddelse her til aften:

Ifølge pressemeddelsen, så kan en rekonstruktion af selskabet komme på tale og denne process afsluttes den 10. maj 2019. Så der kan komme liv i selskabet igen, hvis der er nogle som ønsker at deltage i en rekonstruktion.

Økonomien i Jet Airways har i de sidste mange år set skidt ud. Det er faktisk ikke lykkes dem at tjene penge i 7 ud af de seneste 9 regnskaber. Dette er også grunden til at tilliden nok er væk blandt aktionærerne (som ud over stifteren Naresh Goyal også bestod af blandt andet Etihad Airways med en større ejerandel):

Jet Airways regnskabsoversigt fra 2010 til 2018. Kilde: Wikipedia

Boeing også ramt

Næsten alle flyselskaber har ordre liggende ved Boeing og Airbus. For Jet Airways var der en ganske stor ordre liggende ved Boeing, som ved lukningen af Jet Airways lød på 217 fly. Det var fordelt således:

  • 142 stk. Boeing 737 MAX 8
  • 75 stk. Boeing MAX 9
  • 10 stk. Boeing 787 Dreamliner

 

Dermed mister Boeing en ganske stor ordre på et tidspunkt, hvor de i forvejen er ganske presset grundet B737MAX problemerne der lige nu vokser og vokser og ikke har en klar dato for løsning.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *