Ny kampagne skal igen få danskerne til at holde ferie i Danmark

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

VisitDenmark vil med en ny kampagne inspirere danskerne til at holde ferie i Danmark. Med humor, danskernes egne billeder og idéer til overraskende oplevelser kommer alt det fine og finurlige, som man kan opleve herhjemme i centrum.

Nogle vil gerne holde sommerens ferie i udlandet. Andre tror, at rejserestriktioner kan gøre det svært igen i år. De søger derfor efter oplevelser i Danmark.

I Thyborøn kan man køre på Puch Maxi-tur. I Thy kan man besøge Nationalparken. I København kan man se kanalerne fra en flydende jacuzzi. Det er nogle af de unikke oplevelser, der er i fokus i en ny Danmarkskampagne, der skal få danskerne ud ad døren, men ikke ud af landet. 

VisitDenmark lancerer kampagnen den 21. april, og den bliver rullet ud gennem annoncer, reklamefilm, på sociale medier, i webisodes og flere andre formater i løbet af året. 

Danmark er et skønt ferieland med mange fine og unikke oplevelser. Det bekræftende sidste års mange tilfredse sommergæster. Derfor giver det rigtig god mening med en Danmarkskampagne. For uanset om man er til museumsbesøg i hovedstaden, røgerier på Bornholm eller kajakture ved kysterne, så er der masser af muligheder. Jeg glæder mig over, at vi også i år kan inspirere danskerne til at tage ud til de mange lokale turistattraktioner, som ser frem til at byde gæster velkomne.

Simon Kollerup, erhvervsminister

Storslåede oplevelser og uventede overraskelser

I år vil kampagnen have et nyt fokus sammenlignet med sidste år, hvor den globale pandemi første gang gav anledning til at opfordre danskerne til at holde ferie derhjemme.

Med skuespilleren Martin Brygmann ved roret fokuserede ’Meget mere end bare Danmark’-kampagnen i 2020 på det storslåede og det nostalgiske ved at holde ferie i hjemlige omgivelser. Kampagnefilmen blev hædret med bl.a. en tredjeplads af European Travel Commission og The International Committee of Tourism Film Festivals.

I 2021 er der fokus på de mange anderledes og uventede oplevelser, man kan få i Danmark. Frontfiguren i kampagnefilmen er skuespilleren Mette Horn. Hun er kendt fra teatergruppen Emmas Dilemma og fra Rejseholdet, Hotellet og som moren Agnete i Max Pinlig.

Eventyrhungrende danskere skal inspirere hinanden

Midt i alt det nye gemmer sig en genganger fra sidste års kampagne. For her blev danskerne opfordret til at bruge hashtagget #baredanmark, når de lagde et billede af en oplevelse i Danmark op på de sociale medier. Denne trend har fortsat et godt tav i befolkningen. Indtil videre har danskerne delt 75.000 inspirerende billeder fra hele landet. Og antallet af delte billeder stiger stadig hver uge. Sidste års kampagne blev kickstartet med en konkurrence, hvor vinderen fik 20.000 kroner. Der er ingen information om dette års kampagne har en tilsvarende konkurrence.

Igen i år vil danskernes egne billeder komme i spil. 2021-kampagnen har fortsat fokus på at inddrage danskerne med hashtagget #baredanmark. Det vil fungere som et inspirationskatalog for eventyrhungrende danskere og som grobund for et fællesskab, hvor man kan guide hinanden til oplevelser i Danmark, som mange danskere fik smag for i 2020.

Der er mange danskere, som endnu ikke har booket deres ferie. Derfor sætter vi nu tryk på en stor kampagne for at inspirere til at blive hjemme igen i år. Sidste år fik danskerne øjnene op for, hvilket fantastisk ferieland Danmark er. Vi glæder os til at vise endnu flere og nye overraskende oplevelser, som vores eget land gemmer på.

Jan Olsen, adm. direktør VisitDenmark

Kampagnen er udviklet i samarbejde med de danske destinationer. 

Vil du deltage i kampagnen? Få adgang til toolbox her. 

Forsidefoto: En familie på vej til stranden. © Tine Uffelmann – VisitNordsjællandHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *