Rejsetips: New Zealand

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Drømmer du om at rejse rundt i New Zealand eller er du ved at planlægge en tur dertil? Her kommer jeg med en masse tips til hvad jeg mener man bare SKAL se, når man besøger landet.

Ca. 30 timers rejse fra Danmark ligger New Zealand. Her venter dig nogen af de flotteste naturoplevelser, sneklædte bjerge, floder, gletsjere, vulkaner (der stadig er aktive), strande, palmer og en helt utrolig venlig befolkning..

Og hvad skal man så se? New Zealand byder på et hav af oplevelser og aktiviteter. Jeg har lavet en top 10 over mine favoritoplevelser herunder.

 • Auckland 

Auckland er New Zealands største by og det vil ofte være her, at du begynder din rejse rundt i New Zealand, da Auckland har den største internationale lufthavn i landet. Hvad end din rejses formåld er, vil jeg anbefale at man i hvert fald tager et par dage i Auckland. Men hvad skal man se? Havnen i Auckland er noget man skal se. Herfra kan man gå ned langs ”the viaduct” hvor man finder den ene lækre restaurant efter den anden. Derudover kan man se Auckland skyline herfra. En anden ting man bare må se, når man er i Auckland er Sky Tower. Her har man mulighed for at komme 328 meter op i luften og heroppefra er der en helt fantastisk udsigt udover byen og området. Ønsker man at se Auckland fra ”den anden side” skal man tage ud til Devonport. Her kan man se byen fra vandsiden og er vejret godt, kan man hurtigt bruge et par timer derude. Turen til Devonport kan evt. kombineres med lidt mad ved Takapuna Beach. Auckland har lidt af det hele og der er altså mulighed for både shopping, kultur og gåture i grønne områder.

Auckland set fra Devonport.
 • Nelson & Abel Tasman National Park

Nelson & Abel Tasman National Park er den mindste national park i New Zealand. Det gør den dog ikke mindre smuk, tværtimod er det faktisk nok landets flotteste park, hvis du spørger mig. I parken findes både flotte grønne landskaber og lækre hvide sandstrande. Der er mulighed for at gå både korte og lange vandreture inde eller føæge den populære Costal Track, en vandretur på 51 km. På turen er der mulighed for overnatning . På turen er der mulighed for at opleve både delfiner, sæler, pingviner, et hav af forskellige fugle og en fantastisk natur som ligner noget, man kun ser på billeder.

 • Hobbiton 

Hobbiton Movie set ligger ca. 3,5 times kørsel fra Auckland. Her er der mulighed for at besøge filmkulisserne til både ringenes herre og hobbit-trilogien. Turen rundt i Hobbiton tager ca. 2 timer og her kan man se de ”små” huse, the green dragon og få en lille forfriskning i form af øl eller cider.

Hobbiton.
 • Lake Tauop

Hvis man er vild med at vandre og gå lange ture, skal man besøge Lake Taupo. Lake Taupo er New Zealands største sø og naturen herude er helt fantastisk.

 • Queenstown 

Queenstown ligger ca. 1,5 times flyvetur fra Auckland og indflyvningen dertil er helt fantastisk (du kan se en video her). Befinder man sig i Queenstown vil jeg anbefale at man tager en tur op af bjerget med Skyline Gondola. (cabel cars). Herfra har man udsigt udover hele byen og udsigten derfra er fantastisk. Byen er kendt for dens mange adrenalin aktiviteter såsom faldskærmsudspring, Bungee jump, river-rafting, paragliding og skiture. Der findes utrolig mange udbydere af ture i byen, men vil man være sikker på, at der er tid og plads, vil jeg anbefale at man booker hjemmefra. De fleste selskaber tilbyder også, at man bliver samlet op på hotellet. Selvom der er mange sportsaktiviteter i byen, er der også mulighed for shopping, 5* hoteller, spa, vinsmagning og god mad. Hvis man er til lækre burgers kan jeg anbefale at man besøger Fergburger. Der er ofte utrolig lang kø (jeg stod i kø ca. 28 min), men burgeren var det hele værd. Det er en lokal favorit og burgerbaren er nærmest blevet en turistattraktion i Queenstown.

Lake Wakatipu, Queenstown
 • Wellington

Wellington ligger på sydspidsen af Nordøen og er helt klart et besøg værd. Det er også landets hovedstad, så har du muligheden skal du ikke snyde dig selv for et par dage der.

 • Wanaka

Godt en times kørsel fra Queenstown ligger den lille by Wanaka. Selve køreturen derud er en oplevelse i sig selv, da man kører igennem det flotteste bjerglandskab. Wanaka har en fantastisk flot natur og man kommer bestemt ikke til at kede sig. Der er mulighed for både vandreture, flyveture, off-road kørsel, klatring og jagt. Der går en bus fra Queenstown til Wanaka og tilbage et par gange om dagen.

Lake Wanaka
 • Milford Sound

Milford Sound er en fjord beliggende i nationalparken Fiordland og her finder man nok et af de mest spektakulære landskaber i New Zealand. Klipperne former sig på begge sider af fjorden, der er vandfald, regnskov og et rigt dyreliv i området.

Milford Sound ligger ca. 5 timers kørsel fra Queenstown. Mange firmaer tilbyder aktiviteter i Milford Sound. Er man vild med at flyve kan jeg anbefale at booke en flyvetur. Udsigten deroppe fra kan ikke beskrives og er noget der bare skal opleves.

 • Waiheke Island

Waiheke Island bliver af de lokale kaldt for Wine-Island og dette er der rigtig god grund til. På øen ligger den ene vingård efter den anden, hvor der er mulighed for både at deltage i vinsmagning og få lækker mad. Man kan booke en tur hjemmefra eller man kan tage turen på egen hånd. Jeg brugte Waiheke Island Wine Tours, men der findes mange forskellige udbydere. Bådene sejler fra havnen i Auckland hele dagen, så det er bare at hoppe på. Turen fra Auckland til Waiheke tager omkring 30 minutter.

Vinsmagning på Te Whau på Waiheke Island
 • Bay of Islands

Bay of Islands er helt seriøst det rene ferieparadis. Nord for Auckland finder man nemlig Bay of Islands med de lækreste hvide sandstrande og herude kan man bruge mange timer. Kører man længere mod nord kommer man til Cape Reinga der er New Zealands nordligste punkt, hvilket også er sjovt at se.

Jeg kan derudover anbefale følgende områder: 

Piha Beach, Mount Maunganui, Fox and Franz Josef Glaciers, Mount Cook National Park, Napier, Coromandel Peninsula, Christchurch, Te Whakarewarewa og Waitomo Glowworm Caves.

Tips og tricks til rejsen. 

 • Pak tøj til alt slags vejr. Der er stor forskel på om du besøger nord eller sydøen og klimaet er meget forskelligt.
 • Book flybilletter tidligst muligt. Jeg har booket billetter ca. 5-6 måneder før afrejse de gange jeg har været afsted. Billetprisen har ligget på ca. 5-6500 kr for en retur på Economy. Jeg har fløjet med hhv. Singapore Airlines, Air New Zealand, Cathay Pacific og Emirates.
 • Rejs derned fra slut November og frem til Marts. Her er vejret bedst, da det er deres sommerperiode. Er du ude efter de varmeste temperature skal du rejse i slut december samt januar.
 • Er man dansk statsborger, behøver man ikke søge om visum ved indrejse til New Zealand. Når man ankommer får man et visitorvisa i sit pas der gælder i 3 måneder ved indrejse.
 • Snak med de lokale og hør hvad de anbefaler af restauranter mm. Det var sådan jeg fandt frem til Fergburger i Queenstown.
 • Lej en bil så du har mulighed for at komme lidt rundt. Mange af aktiviteterne ligger et par timer væk fra byerne og derfor vil jeg anbefale at man lejer en bil. Vær dog opmærksom på, at de kører i modsatte side.
 • Se en rugbykamp. Selvom du måske ikke kender så meget til rugby, er det en helt speciel oplevelse at se det live. For kiwierne er rugby en sport de samles og du vil i alle butikker der sælger souvenirs kunne finde “All Black” merchandise som er New Zealands Landshold i Rugby.
 • Book ture og oplevelser hjemmefra. Der er ofte penge at spare og du er sikker på, at du har en tid/billet.
 • Et lille vigtigt, men funny fact: Wh udtales som F. Det betyder at byen Whangarei udtales Fangarei og med den regl, bliver det lidt nemmere at udtale div. byer og ord.

Jeg håber, at du kunne bruge nogen af mine tips til at besøge New Zealand, da en rejse til hertil er en oplevelse for livet. Kia Ora!Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

 1. Richard siger

  Ja til alt det omtalte. Der mangler en masse andre steder. White Island, Mount Cook, Catlin øst for Bluff og mange mange flere steder. Vi har kun erfaringer fra 2 X 5 uger i NZ.

  • Malene Christensen siger

   Hej Ricard,
   Ja der kan skrives store bøger, om hvad man skal se i NZ 🙂 Desværre har jeg ikke besøgt nogen af de steder du nævner, men det kunne være jeg skulle gøre dette næste gang 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *