Robotter i lufthavnen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Robotterne kommer. Det er noget vi høre oftere og oftere, men hvor er de henne og hvad kan de.

Lufthansa har sammen med lufthavnen i München lanceret robotten Joise Pepper, hvor den i lufthavnens terminal 2 skal rundt og byde rejsende velkommen, samt hjælper med at svare på spørgsmål om “hvilken gate går mit fly fra” eller “hvilke restauranter findes der i lufthavnen”.

Joise Pepper er en 120 centimeter høj robot med store sorte øjne og er bygget af det franske firma SoftBank Robotics. Selve intelligensen kommer fra IBM Watson Internet of Things (IoT)  teknologi, som er en cloud baseret Artificial Intelligence (AI).

Så kommer du til München i løbet af de næste uger, så vil du kunne finde Josie Pepper og stille hende de rigtige spørgsmål.

Der kommer flere service robotter

Vi er lige på vippen til at møde flere service robotter på offentlige steder. Lufthavne er perfekte steder til dette, da der ofte er god sikkerhed og store områder. Så for de service robotter, som har med rengøring at gøre, er der en del muligheder.

På en af mine rejser for et par uger siden, stødte jeg på denne gulvvasker servicerobot i Singapore. Den “passede sig selv” og skulle ikke have pauser.

Vaskerobot i Singapore Changi Airport.

Den type robotter vil vi også se flere og flere af og det er lidt som at se den støvsugerrobot, som du kender hjemmefra. Bare noget større. Her kan du se en kort video af den i aktion:

Har du set disse service robotter på dine rejser?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *