Skal du ud og rejse eller krydse en grænse skal du huske passet

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Grænserne til Danmark har nu været lukket i nogle timer. Dette medvirker også nogle nye procedurer når der rejses eller en grænse skal krydses. Dit pas er siden klokken 12:00 i dag blevet meget vigtigt at huske.

Udover at der ved den normale grænsekontrol ved de normale grænser kræves et nationalt ID, så har SAS også indført dette fra og med i dag.

Det nationale ID for Danmark er primært dit pas (kørekort burde også virke, men vi anbefaler klart passet). Dette skal du bruge fra nu af og indtil grænserne og alle forbud ophører igen.

Så skal du ud og rejse med for eksempel SAS, så vil du på alle deres internationale flyvninger blive bedt om at vise dit pas.

Dette skal bruges til at fastslå din mulighed for at komme ind i det land, som flyvningen går til. Da reglerne ændres sig dagligt – nogle gange flere gange dagligt – så har SAS behov for at være helt sikre på om du har adgang til destinationslandet.

Rejser du via en mellemdestination, så har du pligt til at oplyse din slutdestination. Det går derfor ikke at rejse med SAS til London og så derfra videre til USA for at “skjule” din startdestination.

Indtil videre har vi kun set SAS indføre dette, men det er vores klare forventning om at alle flyselskaberne vil have lignende krav klart snarest muligt.

Så skal du ud at flyve, eller krydse en grænse, så husk dit pas. Du kan risikere at blive afvist og ikke komme afsted.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *