Skifter også Air France-KLM til buy-on-board?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Air France-KLM er i øjeblik næsten det eneste flyselskab i Europa, der endnu ikke tilbyder buy-on-board på europæiske flyvninger. I de senere år er flere flyselskaber på europæiske flyvninger dog gået over til et buy-on-board tilbud.

Mange flyselskaber har reduceret deres tilbud i economy class de senere år. Lufthansa introducerede buy-on-board for tre år siden og også SAS har for længst opgivet gratis mad og drikkevarer i economy class.

Nu går der også rygter om, at Air France-KLM vil gøre dette. Grunden til, at mange såkaldte ‘full service-flyselskaber’ ønsker at skrotte den gratis forplejning i economy class på europæiske flyvninger, har med konkurrence at gøre. Lavprisflyselskaber som Ryanair og EasyJet tilbyder trods alt meget billigere priser. Fordi andre selskaber fjerner dette tilbud, kan prisen på disse billetter falde. Air France og KLM er i øjeblikket stort set de eneste flyselskaber, der stadig tilbyder fuld service på economy class på europæiske flyvninger. Når du får en snack og en drink, behøver du ikke åbne din pung her.

Lige nu behøver du endnu ikke betale for en snack og en drink ombord hos KLM og Air France (Billede: InsideFlyer - Marco)
Lige nu behøver du endnu ikke betale for en snack og en drink ombord hos KLM og Air France (Billede: InsideFlyer – Marco)

Også buy-on-board hos Air France og KLM?

Der går dog for tiden rygter om, at Air France og KLM også går med overvejelser at skifte til såkaldt buy-on-board. Det fremgår af en undersøgelse, som Air France har sendt til deres passagerer. I denne undersøgelse spørger flyselskabet passagererne, hvad de synes om tilbuddet. Det spørges også, om en buy-on-board service er værdsat. KLM bekræfter også over for vores hollandske søsterside, at de muligvis er ved at undersøge det. I de senere år er mange flyselskaber som British Airways, SAS og hele Lufthansa-koncernen gået over til buy-on-board tilbud. Så hvorfor skulle Air France-KLM ikke følge denne tendens? Ligesom Air France-KLM tilbyder Turkish Airlines i øjeblikket en fuld service i economy class.

Intet er sikkert endnu

Selvom KLM bekræfter, at man er ved at undersøge denne mulighed, er intet sikkert endnu. Men det ville under alle omstændigheder ikke komme som nogen overraskelse, hvis Air France-KLM, som næsten alle andre flyselskaber i Europa, ville tage dette skridt. Det er mere interessant for flyselskaberne at sænke billetpriserne, hvorefter der tjenes mere på at sælge en snack og en drink under flyvningen.

Hovedbillede: Air France-KLM

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Goffe de Boer og bragt på vores hollandske søsterside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *