Tema: Danske Rejseblogs – “Besøg” fra bloggen Helt op til månen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I dag er turen kommet til rejsebloggen Helt op til månen – en rejseblog, hvor livsstil, mad og familie også fylder meget. Kom med til USA og læs om det at rejse som en familie med børn.

Introduktion til Helt op til månen

Da jeg var barn rejste vi aldrig til udlandet for at holde ferie. Jeg har skønne minder om mine barndomssomre i Danmark og følte ikke at jeg gik glip af noget. Det er først som voksen, at jeg har fået rejsefeber og lyst til at opleve hele verden. Heldigvis elsker min mand og mine børn også at rejse og vi rejser gerne 3-5 gange om året. Det er det som er grundlaget for min blog Helt op til månen.

Hvad handler bloggen om?

Jeg hedder Malene og blogger på heltoptilmånen.dk Jeg rejser ud i verden sammen med min mand og vores to piger, Eva på 6 år og Lea på 4 år. På bloggen fortæller jeg, og af og til mine piger, om vores oplevelser, når vi tager ud og opdager. Min mand er amerikaner og derfor rejser vi ofte til USA. Altid til Washington DC for at besøge familien, men også altid kombineret med en ny stat eller en ny oplevelse. Vi forsøger at kombinere vores rejser henover året med kulturelle, lærerige rejser, afslapningsferier og weekend getaways.

Heltoptilmånen.dk har fokus på børn og familie. Ud over vores rejsebeskrivelser, deler jeg en masse opskrifter på mad, som jeg gerne laver sammen med mine børn. Du kan også finde inspiration til oplevelser, kreative lege og temafester til børn.

Hvor skal sommerferien gå hen i år?

I år har vi holdt ferie herhjemme. Vi har allerede været i Australien, USA og en minitur til Norge i år, så vi blev enige om at holde sommerferie i Danmark. Og det var lige det rette år for det valg, vejret taget i betragtning. Det er ikke altid vi har dejligt sommervejr i Danmark, men når vi har, så er der ikke noget bedre sted at befinde sig.

Vi har brugt sommeren på at se lidt af Danmark på endagsture og så har vi været en lille smuttur til Berlin i 4 dage. Det passede med at min mand skulle til konference i byen og kunne få et par fridage i forlængelse af det. Så pigerne og jeg hoppede på toget for at mødes med ham og så gik vi på opdagelse i Berlin.

Familien på opdagelse i Berlin.

Det kan være svært at være i Berlin med børn. Ikke fordi det er svært at finde noget at lave. Berlin er meget børnevenlig og har masser af legepladser og andre aktiviteter. Men byen har en vigtig historie. En fortid som er vigtig at fortælle, men svær at fortælle til mindre børn. Vi forsøger altid at lære om vores børn om stedets historie, når vi rejser, men Berlins grumme historie skulle selvsagt pakkes lidt ind for ikke at skræmme dem for meget. Det er aldrig til at vide hvilke billeder børn får i hovedet, ud fra de ting vi fortæller.

Her kan du læse mine børns beskrivelse af vores tur til Berlin. Der er både lidt om mad, dyr og krig.

Anbefaling: Berlin i børnehøjde

Hvad har været din bedste rejseoplevelse?

Vi har haft så mange fantastiske rejseoplevelser som familie, at det er svært at vælge en enkelt ud. Den seneste længere rejse, som også står klarest, er vores tur til Australien i januar, hvor den ene store oplevelse overgik den anden. I Australien er alt så anderledes og alligevel så velkendt. I byerne føles det næsten som at være i USA: Samme sprog, samme butikker, samme store biler. Men når man så kører derfra i venstre side af vejen, gennem natur med rødt jord og ser en kænguru hoppe afsted over en mark, så er det alligevel langt fra velkendt.

Strandene i Australien er gode og der er mange af dem.
Den største dyreoplevelse var at kramme koalaer.

Vores rute var en blanding af storby, regnskov, ørken og smukke strande, og vi så både koalaer, kænguruer, dingoer og edderkopper undervejs. Den største dyreoplevelse var, udover at kramme koalaer, at få lov til at håndfodre vilde delfiner. Det var en helt enestående oplevelse og nok ikke noget vi får prøvet igen i nærmeste fremtid.

Læs om vores dag med delfinerne her: Moreton Island – På samme tid den bedste og værste dag

Hvad er dit bedste rejsetip?

Det vigtigste tip må være at opleve de oplevelser, du får serveret, når du rejser. Giv dig selv tid til bare at være der, hvor du nu er. Du har ikke rigtigt ’været der’ hvis du bare suser rundt til seværdigheder, tager et billede og er videre. Tag en dyb indånding og kig mod horisonten, når du stikker fødderne i Det Indiske Ocean. Kig Mona Lisa i øjnene, når du besøger hende på Louvre. Sæt dig ned og lad roen falde over dig, når du besøger de hellige områder ved Uluru. Syng ’Sweet Caroline’ så højt du kan i Fenway Park. Dans med, når du hører samba i Brasilien.

Mit bedste tip, når jeg rejser med børn er; lyt til børnene! Lad dem sætte ord på deres oplevelser. Det er fantastisk at opleve verden gennem et barns øjne. De ser så mange andre ting, end dem vi selv ser. Min 6-årige datter skriver dagbog hver aften, når vi rejser. Eller, dvs. hun dikterer og jeg skriver nøjagtig som hun fortæller. Det er både sjovt og fascinerende at høre om det hun har fokus på ved dagen og hvad der har gjort størst indtryk.

Tak for besøget

InsideFlyer siger tak til Malene fra Helt op til månen. Det var endnu et godt eksempel på en personlig rejseblog, hvor temaet ikke kun er rejser, men også mad og familien.

Hold øje med den næste rejseblog, som kommer på besøg i løbet af de næste dage.

Se listen over de rejseblogs vi har klar her (og der kommer på listen kan vi godt love dig):Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *