Tema: Danske Rejseblogs – “Besøg” fra One small step for a man

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Så forsætter vi besøgene fra Danske Rejseblogs. Det er i dag den personlige rejseblog One small step for a man, som vi kigger forbi og fortæller lidt om bloggen. Det er Rasmus som står bag ved bloggen og han har været godt omkring.

Introduktion til One small step for a man

Jeg er uddannet journalist og havde brug for at være mere kreativ på skrift, end jeg kunne være i mit daværende job. One small step for a man blev startet, fordi jeg trængte til at skrive om det, der virkelig interesserer mig: At rejse! Siden er det blevet til en række indlæg og videoer om alt fra virkelige lækker frokost i Amsterdam til KGB-museum i Vilnius.

Hvad handler bloggen om?

I modsætning til mange andre rejseblogs har min ikke et egentligt tema. Til gengæld gør jeg meget ud af at pinpointe det bedste i de enkelte byer, jeg skriver indlæg om.

Patron Lunares er min absolutte favoritrestaurant i Palma de Mallorca. Men der er også mange andre, som man kan læse om på bloggen.

Det skal være nemt for de besøgende at finde anbefalede restauranter i Palma de Mallorca eller et børne- og voksenvenligt museum i Berlin. Men selvom det ofte er nogle få men (synes jeg selv 😉 gode tips, løber det også engang imellem af med mig og rejseprosaen får frit løb. Som for eksempel i mit indlæg om Vilnius.

Udsigt over Vilnius fra “bjerget” midt i byen: Hill of three crosses.

Derudover er jeg begyndt at lave små reportagefilm på 3 – 4 minutter, hvor jeg guider rundt i de forskellige byer. Jeg synes, det er fedt at lave videoer og det giver lidt en ekstra dimension til bloguniverset. Til dagligt arbejder jeg også med film og reportager, så det er fedt både at kunne bruge det professionelt og som hobby i forbindelse med bloggen.

Hvor skal sommerferien gå hen i år?

New York! Og det bliver med både barn, kæreste, mor og svigermor. Vi har lejet en stor lejlighed i Williamsburg som bliver udgangspunktet for udforskning af byen.
Jeg er spændt på, hvad vores nu snart 2-årige datter siger til flyveturen, men håber at figenstænger og iPad kan beskæftige hende den første halve time. Så må vi løbe op og ned ad gangene de resterende syv timer.

Hvad har været din bedste rejseoplevelse?

Det er svært at svare på, for der har været mange! Men den mest mindeværdige er nok alligevel roadtrip i USA forrige år. Vi tog den helt klassiske tur med udgangspunkt i Las Vegas, forbi Grand Canyon og op langs Highway 1 til San Francisco (med en afstikker til Yosemite).

Besøg på Ronald Reagan Library. Her kan man komme indenfor i Reagans AirForce One. Kæmpe oplevelse!

Vi havde billetten til Las Vegas og billetten fra San Francisco, hvor vi også havde lejet lejlighed på forhånd. Ellers tog vi tingene som de kom og bestilte fra dag til dag. Det gav os (en følelse af) frihed og gjorde, at vi kunne være de steder vi syntes var fede og køre videre, når vi ikke gav mere. Det gav os blandt andet overnatning i en hytte ved Yosemite og i en kæmpe villa i Arizona. Steder, som vi ikke ville have tænkt på at leje på forhånd.

Hvad er dit bedste rejsetip?

At rejse handler om at opleve. Og en del af det at opleve er, for mig, at spise godt og bo rart. Jeg researcher utrolig meget på de forskellige kvarterer i den by, jeg skal til. Jeg bruger altid appen Foursquare til at finde områder med gode restauranter, så jeg kan bo i nærheden og har et godt udvalg uden at skulle gå for langt. Og så søger jeg, naturligvis, via Google for at finde ud af, hvor lokale anbefaler at man bor. For det er vigtigt for mig, at jeg ikke bor midt i en gå-i-byen-gade. I Budapest var det f.eks. fedt at bo i det jødiske kvarter i en lille sidegade – og så kunne gå bare 10 minutter for at komme til området med flest vinbarer og gode restauranter. Og så kunne trække sig tilbage til sin stille lejlighed bagefter. Lidt ligesom Roskilde Festival, hvor man kan give den gas i løbet af dagen – og så trække sig hjem til luksuscampen med ”Tenthouses”.

Tak for besøget

InsideFlyer siger tak til Rasmus fra One small step for a man. Det var endnu et godt eksempel på en personlig rejseblog.

Rasmus laver som han nævner også videoer, og i nedenstående kan du se mere om hans tips til en god tur til Berlin:

Hold øje med den næste rejseblog, som kommer på besøg i løbet af de næste dage.

Se listen over de rejseblogs vi har klar her (og der kommer på listen kan vi godt love dig):

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *