Transit i Beijing? Se Muren, Den Himmelske Freds Plads og Den Forbudte By inden du flyver videre.

Den Forbudte By tage

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Har du en længere transfer i Beijing Capital Airport (PEK) på vej til et tredje land, kan du med et gratis transit visum nå at se mange af de nærliggende seværdigheder.

Indgangen til Den Forbudte By.
Indgangen til Den Forbudte By. Foto: john Christensen

Vi skulle til Thailand via Beijing og i stedet for at tage det første tilslutningsfly til Bangkok, valgte vi dagens sidste tilslutningsfly.

Vi ankom til Beijing med Air China klokken 04:10, og da vor kufferter var tjekket igennem fra København til Bangkok, så vi havde kun håndbagagen at holde styr på.

Vi fandt hurtigt hen til ”24/144 hours visa free” området, hvor vi fik vort gratis 24 timers transit visum. Læs mere om hvordan det foregår rent praktisk i denne artikel.

Så var det på tide med noget morgenmad i et af de mange spisesteder efter toldslusen. Savner du udvalg på ankomst etagen, er der endnu flere restauranter i forbindelse med indtjekningsområdet på øverste etage. Se listen over restauranter her.

Vi havde arrangeret dagens tur hjemmefra gennem en Tour Operator i Beijing, så vi kunne få maksimale sanseindtryk undervejs uden at skulle tænke på andet.

Den Kinesiske Mur

Vi blev afhentet i lufthavnen kl. 07:00 og ankom til Muren ved Mutianyu (udtales Mu-tan-ju) ca. kl. 08:00.

Muren ved Mutianyu
Den Kinesiske Mur ved Mutianyu. Foto: John Christensen

Her fik vi udleveret en stak billetter. Vi kørte først med en bus op til en skilift, som på fem minutter løftede os op til Muren, hvor vi tilbragte to fantastiske timer og der blev taget rigtig mange fotos. Efter en ret dyr forfriskning (øl RMB/DKK 85, sodavand RMB/DKK 55) ved denne Unesco Verdens Naturarv, kørte vi ned ad bjerget på kælke med hjul under, som kørte i en stålsliske. Det kan gå ret stærkt, så man skal huske at bremse undervejs, men det er vildt sjovt for børn i alle aldre.

På "kælk" ned fra Muren.
På “kælk” ned fra Muren. Foto: John Christensen

Der er flere steder nær Beijing, man kan komme til at gå på Muren, men området ved Mutianyu er det bedst restaurerede og er samtidig det sted, der er færrest besøgende. Der er i modsætning til andre steder i Kina meget fine og konstant rengjorte offentlige toiletter i dette område.

Afgang fra Muren 10:30 med stop for en tidlig frokost fra 11:00-12:00 og derefter videre til Beijings centrum med ankomst ca. 13.00. Alternativt, kan du, hvis du kun har en halv dag til rådighed, køre tilbage til lufthavnen efter du har set Muren. Du vil så være tilbage i lufthavnen inden 12:00 og kan nå et tidligt eftermiddagsfly.

Den Himmelske Freds Plads (på engelsk: Tiananmen Square) og besøg i Den Forbudte By.

Den Himmelske Freds Plads.
Den Himmelske Freds Plads med Formand Maos mausoleum i baggrunden. Foto: John Christensen

Den Himmelske Freds Plads er enorm med sine 440.000 m2 (800 x 550 meter). Den er dermed verdens største menneskeskabte plads og den huser bl.a. Maos mausoleum. Mod nord ligger Den Forbudte By, mod øst Nationalmuseet og mod vest Folkets Store Hal. Fra pladsen går man i en tunnel under vejen til Den Forbudte By, som siges at have 9.999 værelser, og er en by i byen. Vældigt imponerende bygningsværk, der ligesom Muren skal ses, da fotos ikke yder retfærdighed. Der er begrænset tid denne eftermiddag (fra ca. 13:00 til ca. 16:00), men man får set det mest væsentlige, da man går hele vejen igennem Den Forbudte By fra syd til nord.

 

Den Forbudte By 1
Den Forbudte By er smuk på kinesisk arkitektur og giver et godt indtryk af tidligere Kejseres magt og storhed. Foto: John Christensen

 

Den Forbudte By 2
Den Forbudte By besøges dagligt af 88.000 gæster. Foto: John Christensen

Vor bil holdt klar ved udgangen og så var det af sted tilbage mod lufthavnen med ankomst kl. 17:15 i god tid til vor afgang til Bangkok 19:35. Vi havde boarding passes med fra København og skulle ikke tjekke ind, så det var bare at hoppe ind i det lille førerløse el-tog til terminal E3 og derefter gennem immigration og security.

Prisen for bilen, chauffør, engelsk talende guide, motorvejsafgifter, alle entréer, lift til Muren og kælk (”slide”) ned fra Muren samt fin frokost var for 2 personer på RMB/DKK 2.200 (oktober 2018) for ca. 10-11 timer. Større biler til flere koster naturligvis lidt mere. En fantastisk og lang dag med en masse sanseindtryk, som vi ofte tænker tilbage på. Turen kan absolut varmt anbefales.

Røde Fane, model 1
Vi kørte turen i en fin, rummelig bil af mærket Røde Fane, model 1. Foto: John Christensen

Vi havde købt denne færdige udflugt gennem Beijing Youth Travel Service Co. Ltd. Vil du købe en tilsvarende udflugt, har du spørgsmål til turen eller ønsker du andre udflugtsforslag, kan du kontakte bureauets Manager Susan på enten e-mail: [email protected] eller via WhatsApp/WeChat +8615210087796.  Hun er sød og hjælpsom, og skriver udmærket engelsk.

Du kan naturligvis vælge selv at arrangere det hele hjemmefra uden guide, ved at booke bil og billetter på forskellige hjemmesider og dermed spare op til ca. RMB/DKK 400-500 i alt for 2 personer, men du skal så være opmærksom på, at billetter til den Forbudte By skal bestilles som formiddags- eller eftermiddagsbilletter afhængig af, hvilken retning du vælger at køre turen, og at du selv skal holde styr på tiden.

Til Den Forbudte By bør billetter bestilles mindst dagen i forvejen, da der kun sælges 88.000 billetter pr. dag og der bliver ofte udsolgt inden kl. 09:00 om morgenen. Til Muren skal billetter ikke forudbestilles, men billetterne kan købes ved ankomst.

Vi modtager ingen form for modydelser for denne anmeldelse.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *