Guide til 24/144 timers gratis transit visum til Kina

Temple Of Heavenly Peace

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Sådan får du dit gratis transit visum til Kina. Det er nemt og ligetil.

Normalt koster et visum til Kina små DKK 1.000, men ved vidererejse til 3. land, som i vor tilfælde var Thailand, kan man få et 24 eller 144 timers gratis transit visum. Dette gælder for rejsende fra udvalgte lande, herunder alle med Dansk pas. Et 24 timers visum gælder i 24 timer fra ankomsttidspunktet i henhold til fartplanen, mens et 144 timer visum gælder 144 timer fra førstkommende midnat kl. 00:00 og 6 døgn fra dette tidspunkt. Lidt spøjst med denne forskel.

Et 24 timers transfer visum kan fås i alle internationale lufthavne i Kina med undtagelse af fire lufthavne, som er: Fuzhou Changle Airport, Huangshan Tunxi Airport, Mudanjiang Hailang Airport og Yanji Chaoyangchuan Airport.

Et 144 timers transfer visum fås derimod kun i disse lufthavne: Beijing, Shanghai, Jiangsu, Zhejiang, Liaoning, Tianjin og Hebei. Fra 1-1-2019 vil du også kunne få det i Chengdu, Xiamen, Qingdao, Wuhan og Kunming.

Hvad gør du ved ankomst?

Ved ankomst til lufthavnen i Kina følger du skiltene til ”24/144 hours visa free counter”. Du skal i flyet have udfyldt både Arrival og Departure kort. Ved skranken udfylder du nu et blåt/hvidt Arrival Card til Visum. Departure delen skal være blank, da Departure kortet fra flyet er OK ved afrejse. Processen tager ca. 15-20 minutter og du får så et visum stemplet i dit pas.

24 timers visum Kina
24 timers transit visum til Kina. Foto John Christensen

 

Derfra går du til immigrationen og så følger du Exit skiltene. Rejser du videre samme dag bliver kufferterne i transit, da de er tjekket igennem til den endelige destination. Overnatter du i Kina, skal du have din kuffert med dig fra kuffertbåndet.

Hvis du er i Kina for dagen og kun med håndbagage, skal du, når du kommer retur til lufthavnen, ikke tjekke ind, da du allerede har boarding pass med fra din afrejselufthavn, så det er direkte hen til terminalen og gennem immigration og security, hvor alt skal op af tasken, ligesom batterier skal ud af kamera osv. De er lidt emsige i den kinesiske security, men i Kina giver uniformer magt.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

  1. John T siger

    Jeg har netop kontaktet SAS` kundeservice for at sikre, at der ikke vil blive problemer omkring indtjekning på vor rejse til Shanghai og senere videre til New Zealand. Vi opfylder alle kravene til Transfer Visa. SAS kundeservice meddelte at man ville blive nægtet boarding, hvis man ikke er i besiddelse af et gyldigt Visa ved afrejsen fra København. Det kan da ikke være rigtigt. Er der nogen der har erfaringer med SAS omkring Transfer Visa med afrejse med SAS?

    • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

      Hej John,
      Reelt skal du jo ikke have et visa for at flyve med SAS via Shanghai og så videre til New Zealand. i er jo per definition i transit. Er det en samlet billet I har på hele rejsen? Hvis ikke, så ser det jo fra SAS ud til at jeres rejse stopper i Shanghai og så er deres reaktion jo at I skal have et visa til Kina.
      Er det en samlet billet på hele rejsen, så er New Zealand jeres slut destination og derfor skal I ikke bruge et visa til Kina. Så det er for så vidt SAS uvedkommende om I ansøger om det i Shanghai.
      Hilsen
      Henrik

  2. John siger

    Tak for kommentaren. Vi har booket rejsen via Kilroy og billetten mellem København og Shanghai er med SAS. Rejsen 4 dage senere mellem Shanghai og Auckland er med New Zealand Airways. SAS har modtaget denne forklaring og det er for mig uforståeligt at SAS ikke acceptere dette, når kravene fra de kinesiske myndigheder er opfyldt.

    • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

      Hej John,
      I så fald er det korrekt og I er berettiget til et transitvisa i Shanghai. Dette skal SAS acceptere og jeg tror faktisk du har fanget en person, der ikke er helt inde i reglerne om det. Jeg har selv benyttet det tidligere og sagt ved check ind at jeg får transitvisa ved ankomst og det blev fint accepteret. Jeg vil nok prøve at kontakte SAS igen og eventuelt henvise til reglerne for transit visa. De kan jo ses ved at køre denne lille guide: http://app.www.gov.cn/govdata/html5/2018/visafreetransit/pc/index.html som tydeligt siger at danske statsborgere kan få op til 144 timers transitvisa i Shanghai når der ankommes/forlades via Shanghai lufthavnen.

      Hilsen
      Henrik

  3. Camilla Kühnel siger

    Skal man stadig inviteres – som det er tilfældet med et visa – såfremt man alene er i transit i Beijing ? Vi rejser København – Beijing (hvor vi har 4 døgn) og til Bangkok derefter. Så vidt jeg kan se, opfylder vi betingelserne for 144 timers reglen, men er i tvivl om, hvorvidt det fortsat kræver en invitation. Vi har booket via flybillet.dk

    • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

      Hej Camilla,
      Et transitvisa kræver ikke en invitation. Det kræver “kun” at du er i transit og din billet er sammenhængende og viser at du har et transitophold i f.eks. Beijing.
      Jeg ville kontakte den kinesiske ambassade for en sikkerheds skyld. Reglerne kan ændre sig hurtigt, men de kan bekræfte at I skulle være inden for de gældende regler.
      Vær opmærksom på at der også er regler for hvor I må være mens I har et transitvisa. I kan ikke rejse frit rundt i Kina med et Transitvisa. Det er “låst” til et område omkring Beijing. Jeg mener at dele af den Kinesiske Mur er inkluderet i det område, men undersøg det for en sikkerheds skyld.
      Hilsen
      InsideFlyer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *