Ugen der gik…

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Hedebølge siger de kloge hoveder. Sommeren er over Danmark og inden længe går Danmark på sommerferie. Sommerferien har dog endnu ikke ramt os, og derfor byder vi på en omgang “Ugen der gik…”

I denne uge skal vi kigge nærmere på følgende emner.

Ryanair i alkohol ban på spanske feriedestinationer

Det irske lavprisselskab Ryanair har i sommer valgt at forbyde medtagelse af alkohol i kabinen på selskabets fra Storbritannien og til visse spanske feriedestinationer. Forbuddet kommet i kølvandet på flere episoder med uregerlige passagerer. Skulle man alligevel havde købt en øl, eller en whisky til ferien er alt håb dog ikke ude. Ved inspektion i boardinggaten vil alt håndbagage blive gennemgået, og alkohol vil på visse billetklasser blive lagt i flyets lastrum uden beregning. Skjuler man derimod alkohol eller ikke er samarbejdsvillig, vil man blive fjernet fra Ryanairs passagerlister og blive eskorteret ud af lufthavnen.

London Stansted, som billedet her er fra, er en af Ryanairs største baser og er ramt af alkoholforbuddet. Foto: André Jørgensen

Delta og LATAM med nye ruter

Et samarbejde mellem LATAM Airlines, har nu ført til at der åbnes 2 nye ruter fra hvert selskab. Fra vinterprogrammets start, vil Delta relancere ruten mellem Atlanta og Cartagena i Columbia. LATAM vil gå ind på Miami – Medellín, også sker der også nogle frekvensøgninger af eksisterende ruter.

Delta, har i en årrække drevet en rute mellem Atlanta, og Lima i Peru. Denne rute bliver nu forstærket. LATAM Peru, som er en underafdeling af LATAM, vil som noget nyt også gå ind på denne rute, og derved give forbindelse til Atlanta. Dette vil være den første rute til Atlanta i LATAM netværket. Til sidst finder vi endnu en frekvensøgning. Delta Air Lines, der i forvejen flyver på ruten mellem Bogota og Atlanta, vil atter øge sin tilstedeværelse i den Colombianske hovedstad. Delta, vil som noget nyt flyve 2 gange om dagen mellem Atlanta og Bogota.

Delta Air Lines
Delta Air Lines i opstigning ud af København: Foto: André Jørgensen

Finnair præsenterede lidt af sit sommerprogram for 2024. Blandt andet øgning til Billund.

Det finske nationalselskab Finnair, har offentliggjort lidt af deres planer for sommeren 2024. Blandt disse planer figurere det at selskabet planlægger at øge sine frekvenser til blandt andet Billund. Finnairs bookingsystemer, tyder lige nu på at der er tale om 5 ugentlige afgange til Billund i 2024.

Finnair airbus A330 under takeoff i København: Foto: Henrik Olsen

Kinesisk Airbus A321 til Wizzair

Siden 2008, er der i Tianjin i Kina blevet produceret fly fra europæisk airbus. Nu modtager et europæisk luftfartselskab for første gang et airbusfly der er produceret i netop Kina. En airbus A321-neo til lavprisselskabet Wizzair, tog den 9 Juni sin jomfrutur i Kina.

Wizzair A320-232 (HA-LWF) taking off from Billund Airport (BLL) (Photo BongoPlanes)

Europæisk HUB guide til sommerferien

De fleste kender nok luftfartselskaber som British Airways. Lufthansa og KLM. Men kender folk til de specifikke lufthavne, som selskaberne har som HUBs? SimpleFlying, har her op til sommerferien lavet en HUBguide, der er rigtig god, hvis man kommer igennem en af de europæiske storlufthavne. I denne guide, finder man alt fra minimum transfer tid med mere.

Model af Madrid Barajas: Madrid er en af de lufthavne der i HUB guiden, er blevet fremhævet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *