Ugen der gik…

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I vores “Ugen der gik…” giver vi en hurtig opdatering på de nyheder, som ikke fandt plads i en af vores daglige artikler. Det er med til at give dig et endnu bedre overblik om netop ugen der gik.

I denne uge skal vi blandt andet kigge nærmere på følgende emner fra den forgangne uge.

Flyselskaber med “konkurspriser”

Som vi i går kunne berette, så er FlyBe atter blevet sat under administration, hvor der ligeledes forventes en konkurs. Denne situation udnytter flere andre luftfartselskaber i Storbritannien. Hos British Airways, var man hurtigt ude og tilbyde specielpriser til flere af destinationerne som FlyBe opererede til.

Copa Airlines lancerede nye destinationer

Star Alliance selskabet Copa Airlines, med base i Panama (PTY), fortsætter med at styrke sin position som et af de ledende luftfartselskaber Mellemamerika. Selskabet, har fornylig lanceret 2 nye destinationer, hvoraf den ene er Manta i Ecuador, og den anden er Baltimore i USA.

Air France styrker sit caribiske rutenet

En lidt utraditionel udvidelse af sit rutenet, er netop blevet annonceret hos et Europæisk luftfartselskab. Air France, som er det nationale luftfartselskab i Frankrig, har valgt at ekspandere sit caribiske rutenet. Luftfartsselskabet vil i sommeren 2023, åbne en rute Cayenne i Fransk Guyana og Belém i Brasilien.

China Southern pensionere sine A380 fly

Det Kinesiske luftfartselskab China Southern, som har sin hoved base i Guangzhou, har valgt at tage afsked med en af luftens giganter. Selskabet, som i øvrigt var det eneste luftfartselskab, der opererede Airbus A380, i aktiv tjeneste under Corona pandemien, flyver i dag Søndag sin sidste flyvning med flytypen. Flytypen er herefter fortid i flyselskabets flyflåde og ryger herefter på pension.

Stormflod lukkede lufthavnen i Auckland

Alt imens de fleste lukninger af lufthavne her i Skandinavien skyldes vind og sne, så er det gået anderledes til i New Zealands største by Auckland. Lufthavnen blev her i løbet af ugen lukket ned, grundet oversvømmelser.

Kuwait Airways med ny kabine på Airbus A330-900Neo

Alt imens de fleste har hørt om de 3 store selskaber Emirates, Qatar Airways og Etihad fra Golf Staterne, så er der alligevel også andre flyselskaber i denne region. Kuwait Airways, som er et for danskere mindre kendte luftfartselskaber, har afsløret at selskabet lancere en helt ny kabine på sine kommende Airbus A330-900Neo fly. Selskabet fra Kuwait vil blandt andet indføre “Premium Economy” i den kommende indretning. Derudover lancere selskabet 4 nye destinationer i Europa og nye uniformer for selskabets Cabin Crew.

Hawaiian Airlines returnere til Fukouka

Fra den 28. April 2023, vil det Hawaiianske luftfartselskab gøre comeback til en Japansk destination, som selskabet ikke har betjent siden før Corona. Destinationen er Fukouka i Japan. Netop Japan er et marked som for Hawaii er stort luftfartsmæssigt. Bl.a flyver luftfartsselskabet ANA mellem Tokyo og Honolulu med flytypen Airbus A380.

flyr indgik aftale med Lufthansa Technik

Det norske luftfartselskab Flyr, indgik i løbet af ugen aftale med Lufthansa Technik i Budapest, om at servicere selskabet fly. Flytyperne det drejer sig om er selskabet Boeing 737-8MAX/737-800NGHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *