7 højdepunkter som du ikke må misse når du besøger Sri Lanka

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Sri Lanka er et af de mest fremadstormende og fascinerende rejsemål i Asien, hvis ikke verden. Forskellige kulturer og religioner, et varieret landskab, imponerende templer, et varieret køkken og meget mere venter på at blive opdaget.

For få uger siden annoncerede polske LOT, at de åbner ny rute til Sri Lanka. Den rute supplerer de i forvejen mange muligheder for at flyve til den skønne ø, blandt andet med KLM, Qatar Airways, Emirates og Sri Lankan Airlines. Nedenfor følger otte højdepunkter som er værd at opleve på din rejse til Sri Lanka.

Safari i Udawalawe National Park

Hvis du gerne vil opdage det rige dyreliv i Sri Lanka, så bør besøge en af landets nationalparker. Udawalawe i den sydlige del af landet, som er noget mindre overrendt end sin mere kendte storebror, Yala National Park, er hjemsted for blandt andet elefanter og krokodiller, og et farvestrålende fugleliv. Yala kan dog prale af den største koncentration af leoparder i verden. For at se de ekstremt sky vildkatte, skal du dog stå meget tidligt op og helt sikkert tage en kikkert og en god portion held med dig!

I det sydvestlige hjørne af Udawalawe National Park finder du desuden et elefant-børnehjem som absolut også er et besøg værd.

This slideshow requires JavaScript.

Panorama udsigt fra Sigiriya-fæstningen

Sigiriya klippen , en fæstning fra det 5. århundrede, er en af de mest berømte seværdigheder i Sri Lanka. Med sine have anlæg, antikke vægmalerier og en vidunderlig panoramaudsigt, så står fotomulighederne i kø. Turen op er på over 1200 trin, så skal du medbringe godt fodtøj og vand.

This slideshow requires JavaScript.

Kultur og mad i Kandy

Alle rejsende til Sri Lanka bør besøge byen Kandy . Byen er et UNESCO World Heritage Site og er en af ​​den buddhistiske verdens hellige steder såvel som den sidste hovedstad for de gamle konger i Sri Lanka. Derfor har Kandy mange historiske seværdigheder at byde på, især et besøg i Tandtemplet er obligatorisk: Dette er en stor destination for pilgrimsrejsende, og huser efter sigende en af Buddhas tænder. Bagefter kan du gå en tur langs Kandy-søens bredder eller besøge den store botaniske have.

Kandy har også en masse spændende restauranter og gade køkkener hvor du kan udfordre dine smagsløg.

This slideshow requires JavaScript.

Tog tur gennem frodige teplantager

Te-elskere vil elske Sri Lanka! Landet byder på mange te plantager, der indrammer øens højland med deres smaragdfarvede bakker. For at nyde dette syn fuldt ud, bør du tage på en togtur fra Nuwara Eliya til Ella. Turen går gennem Sri Lankas frodige højland, forbi te-marker, gennem frodig jungle og smukke dale – en af ​​verdens mest naturskønne jernbaner. Omkring Ella er der mange te plantager du kan besøge, eller du kan tage på en vandretur ud i det smukke landskab.

This slideshow requires JavaScript.

En rejse gennem den magiske skov i skyerne

Hvis du vil udforske Sri Lankas forskelligartede natur endnu mere, kan du føje Horton Plains National Park til rejseplanen. Vilde floder og vandløb, og og generelt underskøn natur venter dig. Horton Plains ligger i højlandet, hvilket betyder at området ofte er omgivet af fine tåge skyer – kombineret med frodige te marker skaber det en magisk atmosfære. Højdepunktet på en vandretur gennem Horton Plains National Park er Bambarakanda Falls, som med sine 240 meter, er det højeste vandfald i Sri Lanka.

This slideshow requires JavaScript.

Slap af på Sri Lankas sydkyst

Sri Lanka tilbyder en smuk blanding af vildmarks eventyr og afslapning ved hvide sandstrande. Nogle af de smukkeste strande i landet findes på sydkysten, for eksempel ved Tangalle og Unawatuna. Blå himmel, blødt sand og svajende palmer skaber de perfekte rammer for en god dag ved stranden.

Stranden ved Tangalle.

Befolkningen

Sri Lankas største attribut er dog befolkningen!

Overalt vil du møde en åbenhed og gæstfrihed som du ikke finder magen til mange andre steder. Folk er smilende, nysgerrige, gæstfrie og ivrige efter at vise deres land og kultur frem!

This slideshow requires JavaScript.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *