Destinationsguide: Sydney og omegn

Sydney

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Sydney er helt klart den mest kendte by i Australien. Alle kender billederne af Sydney Opera House og Sydney Harbour Bridge. Jeg var i byen i tre dage for ikke så længe siden. Det kan godt være at Sydney er en verdensby, men selve byen har man hurtig set på en enkel dag. For at at opleve det rigtige Sydney, skal du komme lidt udenfor. Besøg strandene og tag en ferry!

Denne artikel er en del af en serie om en lang rejse til Australien, New Zealand og Cook Øerne. Vi har tidligere bragt de første to artikler fra Brussels til Bangkok og videre til Sydney med Thai Airways. Introduktionen til hele rejsen kan du læse her.

Sydney skyline
Sydney Skyline. Du skal afgjort tage i byen om aftenen. Mange bygninger er rigtig flot oplyst.

Sydney

I princippet kan du se alle de store highlights i Sydney på en dag. Du kan for eksempel bruge formiddagen på at besøge landets mest kendte strand: Bondi Beach. Sommer eller vinter, godt eller skidt vejr, der er altid folk at finde her. Du kan nemt komme til Bondi Beach fra midtbyen. Tag toget til Bondi Junction og bussen til Bondi Beach derfra. Med dit opal kort koster det omkring AU$2,50 for en enkel rejse.

Bondi Beach, Sydney
Bondi Beach set fra vandrestien på bakken

Fra Bondi Beach kan du vandre langs kysten til andre strande. Under vandreturen får du fantastiske udsigte på Bondi Beach og inden du ser dig om, er du ved den næste strand.

Bronte Beach, Sydney
Bronte Beach

Fra Bronte Beach, eller en af de andre mange strande, kan du tage bussen tilbage til Bondi Junction. På den måde kan du selv bestemme hvor meget tid du vil bruge på strande eller gåturen.

Resten af dagen kan du besøge midtbyen i Sydney. Besøg en af de mange markeder, gå igennem Chinatown, besøg den ældste bydel (The Rock), gå til Darling Harbour eller besøg de botaniske haver.

Sydney
Sydney er rigtig flot oplyst om natten. I maj og juni er der en lysfestival (Vivid)

Fra The Rock kan du gå over Harbour Bridge, med fantastiske udsigte over byens skyline (inklusiv selvfølgeligt Opera huset). Du kan også tage en færge, men så er det en god ide at lave det til en heldags udflugt, som du kan læse mere om længere nede.

Sydney
En gade i Sydney’s ældste bydel: The Rock

Ferry til Manly

For en sjov dagstur, kan du tage adskillige færger til forskellige destinationer i nærheden. Jeg tog færgen til Manly. Hos mine Airbnb værter fik jeg lov at låne en cykel, som jeg brugte til at besøge halvøen. Færgen tager omkring 40 minutter og det er en rigtig flot tur. Helt klart turen værd, selv hvis du ikke besøger Manly og bare tager færgen tilbage med det sammen.

Sydney
Sydney’s skyline set fra færgen til Manly

Under turen ser du på skyline med Harbour Bridge og Opera huset, det perfekte, og meget velkendte, syn af Sydney. Derefter sejler du forbi marinehavnen og de mange bakker der omringer Sydney.

Sydney
Stranden på Manly

Manly er i sig selv et besøg værd. Øen er kendt for de flotte strande og de rå klippeformationer, og er perfekt til at udforske på cykel. Du kan i øvrigt også gå, afstandene er ikke særlig store på halvøen.

Sydney
Udsigt på Sydney og omgivelser fra Manly

Blue Mountains

En anden flot dagstur er Blue Mountains. Fra hovedbanegården tager det omkring to timer og en returbillet koster omkring 10 dollar. Turen går igennem forstaderne og senere bjergene. En rigtig flot tur. For at besøge Blue Mountains kan du bedst stå af på banegården i Katoomba. Fra banegården tager det omkring 30 minutter at gå til udsigtspunktet (The Three Sisters). Herfra kan du besøge den berømte Giant Stairway eller tage Furber Steps ned. Hvis du ikke har lyst at gå op på bjerget, kan du også tage kabelbanen eller toget. Det koster dog 21 dollar for en enkel rejse.

Blue Mountains
The Three Sisters

Jeg vil dog fraråde at tage kabelbanen eller toget i begge retninger. Det er en rigtig flot tur at vandre ned. Turen tager 1,5 til 2 timer og tager dig forbi flotte vandfald, udsigte, klippeformationer og tropisk regnskov.

Blue Mountains
En af de mange vandfald i Blue Mountains

Du kan også vælge at tilbringe en eller flere nætter i Katoomba. Der er flere hundrede kilometer gangsti i Blue Mountains. Derudover er der masser af billige overnatningsmuligheder. Jeg boede på et hostel for kun 20 dollar om dagen.

Offentlig transport

Sydney er en overskuelig by og langt de fleste seværdigheder er på gåafstand fra hinanden. Alle highlights er i nærheden af Circular Quay stationen. Når du leder efter et sted at bo, sørg for at det er i nærheden af en togstation. Så er du indenfor få minutter og til få dollar i hjertet af byen.

Hvis du alligevel rejser fra lufthavnen til byen med toget (det tager kun et kvarter), spørg så med det samme efter et opal kort! Det er en slags rejsekort som du kan bruge til alt offentlig transport i delstaten New South Wales. Kortet kan ikke fås gratis alle steder. Spørg derfor efter et med det samme ved Sydney Trains servicecenter når du ankommer på lufthavnen.

Offentlig transport er forholdsvis billig i Sydney. En togtur til Katoomba på 2 timer koster kun 5 dollar hver vej. Indenfor selve byen skal du af med omkring 2 dollar. Læg dog mærke til at du skal betale et ikke uvæsentlig tillæg til og fra lufthavnen.

Sydney
Hovedbanegården i Sydney

Overnatning

Hoteller er generelt ret dyre i Sydney. Mange rejsende bor derfor på hostels, hvor de betaler 20 til 30 dollar for en seng i en sovesal. Mange hostels tilbyder også privatværelser til 35 til 40 dollar. Udover hostels, kan du også bruge Airbnb for omkring 300 kroner. En stor fordel ved Airbnb er at værterne kan give dig uundværlige råd under dit ophold.

Jeg boede for eksempel på en Airbnb tæt på lufthavnen (Mascot). Det var heldigvis ingen problem at tjekke ind allerede om morgenen. Det var et klassisk hus i engelsk stil og værderne var super venlige. Efter en kort rundvisning, fik jeg et utal af gode tips til hvad jeg kunne lave i Sydney. Det viste sig at jeg var kommet den rigtige dag eftersom den aften var den sidste dag af Sydney Light Festival. Den aften blev jeg inviteret til aftensmad rundt om et bål i haven. Det var simpelthen fantastisk! Også den næste dag blev jeg inviteret til aftensmad.

Rejs om søndagen til kun 2,50 dollar

Og så en sidste tip til en dagsudflugt. Hvis du har planer om at en dagsudflugt, gør det så om søndagen. Du betaler kun 2,50 dollar for at rejse ubegrænset med offentlig transport hele dagen! Det gælder både tog, bus og færge. Du kan enda tage toget til Katoomba eller endnu længere!

Sydney
Rejs om søndagen og besøg denne strand på Manley enda med et vandfald (Collins Beach)

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Roij Scholten fra vores søsterside Insideflyer.nl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *