Rejseintroduktion: Australien, New Zealand og Cook Øerne

New Zealand Hobbit

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Denne sommer tager jeg en tur til Australien, New Zealand og Cook Øerne. Basis for turen var en billig billet med Thai Airways fra Brussels. Udover destinationsguider og hotelanmeldelser, vil jeg bringe anmeldelser af flyvninger med Virgin Australia, Air New Zealand og Jetstar.

I maj sidste år, havde Thai Airways nogle gode tilbud fra Europa til Australien og New Zealand. Man kunne få returbilletter fra helt ned på €460. En open-jaw billet kostede €40 mere. Efter et par timers overvejelser, købte jeg en open-jaw billet. Jeg ville flyve til Sydney og videre til Auckland. Det til mindre end €500.

Turen til Oceanien
Turen til Oceanien

Australien

Rejsen starter altså i Sydney. Jeg vil tilbringe 4 dage her, inden jeg rejser videre til Tasmanien med Virgin Australia. Jeg har nemlig før lavet en længere rejse gennem Australien, men nåede ikke forbi Tasmanien den gang.

Jeg vil blive en uge på Tasmanien og køre rundt i en lejebil. Jeg vil også besøge et antal småøer syd for Tasmanien. Dem kan man nå med færger. Den road trip kan du læse alt om senere.

Cradle Mountain, Tasmanien
Cradle Mountain, Tasmanien

Cook Øerne

Fra Tasmanien, flyver jeg tilbage til Sydney med Virgin Australia, hvor jeg vil blive en enkel nat mere. Dagen efter, flyver jeg med Jetstar via Auckland til Cook Øerne. Jeg har i alt afsat en uge til øerne. Det meste af den tid vil jeg blive på hovedøen, Rarotonga. Dejligt at kunne tilbage dagen med svømning og snorkling! Afhængig af mulighederne, vil jeg også prøve at besøge en af de andre øer. Jeg tænker selv på Aitutaki.

Cook Øerne ligger forholdsvis langt fra hinanden. En flyvetur fra Rarotonga til Aitutaki tager derfor omkring en time. Øen er kendt for dens fantastiske lagune, som bliver betragtet som den smukkeste i verden. Øen er, ligesom Rarotonga, ikke ret stor. Fra Aitutaki kan man besøge nogle andre øer i lagunen med en båd, herunder den berømte One Foot Island. Også det vil du kunne læse mere om senere.

Drømmeøen Aitutaki
Drømmeøen Aitutaki

New Zealand

Fra Cook Øerne, flyver jeg tilbage til Auckland. Jeg vil blive på nordøen i en uge for endnu en road trip. Den første dag vil jeg køre til Taurange via Coromandel.

Coromandel er kendt for sin fantastiske kystlinie og uberørte skove. Især strandene er kendt som de bedste i New Zealand. Det vil desværre nok være for koldt til at svømme! Det vil jo netop være vinter på den anden side af jordkloden.

Coromandel
En af de fantastiske strande ved Coromandel

Efter et besøg af Taurange, vi jeg køre til Taupo via Okere Falls og Rotorua for at besøge søen med samme navn. Derefter vil jeg køre videre til Turangi.

New Zealand road trip
Planen for den første del af en road trip på nordøen (Kilde: Google Maps)

Som anden del af denne road trip, vil jeg køre fra Turangi forbi de to store aktive vulkaner og besøge Tongariro National Park. Parken er verdensberømt på grund af optagelserne af Lord of the Rings.

Road trip New Zealand
Anden del af denne road trip på nordøen

Den sidste dag, vil jeg køre tilbage til Auckland fra Turangi. Undervejs vil jeg stoppe i Hinuera, som er kendt fra Hobbiton Movie Set.

Kommende artikler

Du kan allerede glæde dig til en lang række artikler om denne tur. Jeg vil anmelde flyvninger, hoteller, og selvfølgeligt fortælle om selve turen og oplevelserne. Vi ses i det første afsnit: Thai Airways economy class til Bangkok.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Roij Scholten fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *