Road trip New Zealand – del 1: Coromandel og Rotorua

New Zealand

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Efter mit besøg af Cook Øerne, tog jeg på rundtur på Nordøen af New Zealand. Det var midt vinter, men med et mildt klima og grønne regnskove lægger man ikke mærke til det. I denne del tager jeg dig med fra Auckland til Rotorua. En road trip langs den fantastiske kyst ved Coromandel, tropiske regnskove med kæmpe bregner og enorme vandfalde, og vidunderlige geologiske landskabe.

Denne artikel er en del af en serie om en lang rejse til Australien, New Zealand og Cook Øerne. Vi har tidligere bragt de første to artikler fra Brussels til Bangkok og videre til Sydney med Thai Airways. Introduktionen til hele rejsen kan du læse her. Fornyelig bragte vi også en guide med tips til Sydney, som blev fulgt af en anmeldelse af en indenrigsflyvning til Tasmanien med Virgin Australia. Vi bragte en guide til Tasmanien og du kunne læse mine oplevelser med Jetstar fra Sydney til Rarotonga. I det sidste afsnit, sluttede vi ved min flyvninger med Air New Zealand i Premium Economy class tilbage til Auckland.

Road trip New Zealand

Ligesom i Australien, er det begrænset med offentlig transport i New Zealand. Kombineret med det vide landskab, fantastiske natur og de mange nationalparker er landet oplagt til at opleve det med en road trip. Jeg brugte lidt over en uge til at køre fra Auckland via Coromandel og Rotorua til Tongariro National Park. I denne artikel vil jeg fortælle om den første del til Rotorua.

New Zealand
Ruten fra Auckland til Rotorua

Coromandel

Fra Auckland kørte jeg til Coromandel på små 2,5 time. Halvøen er kendt for den smukke kystlinie. Turen fra Auckland tager dig først igennem mange af byens forstæder. Først når du drejer til venstre, mod øst, får du fornemmelsen af at være i New Zealand.

New Zealand
Grønne bakker med får, som New Zealand er kendt for

Når du krydser broen ved Kopu til Coromandel, skifter landskabet pludselig. Du bliver mødt af ujævne bjerge. Du har to muligheder for at køre til landsbyen af samme navn. Du kan tage kystvejen eller bjergvejen.

New Zealand
Langs kysten er der mange pittoreske landsbyer

Jeg valgte den første mulighed og tog turen langs kysten. Og det er en fantastisk tur! Undervejs er det nemt at stoppe for at tage billeder eller gå en tur på en af de mange strande. Der er mange små parkeringspladser langs vejen netop med det formål.

New Zealand
En af de mange strande undervejs

Vejarbejde

Desværre blev jeg mødt af vejarbejde. Kystvejen til Coromandel var lukket på grund af de mange sten, der var faldet på vejen. Det betød, at jeg skulle lave mine planer om. Det ville tage yderlige 3 timer for at nå til byen Coromandel. Jeg beslutte derfor, at krydse halvøen og køre direkte til Hot Water Beach over bjergvejen.

New Zealand
Kystvejen er ofte lukket om vinteren på grund af faldende sten

Den alternative rute var dog også enormt flot. Vejen følger en dyb floddal med frodig vegetation på begge sider med de store bregner, som New Zealand er kendt for.

New Zealand
Frodig vegetation som føles nærmest tropisk

Vejen består af mange skarpe sving og store højdeforskelle. Det er en smuk, men farlig vej, som du helst skal undgå efter solnedgang! Det er absolut værd at stoppe et par gange for at nyde udsigten over Coromandel.

New Zealand
En af de mange udsigte langs vejen

Hot Water Beach

Efter en kort times kørsel ankom jeg til Hot Water Beach. Stranden er kendt for sine varme kilder, der er relativt tæt på overfladen. Især i sommermånederne graver mange besøgende deres egen pool for at nyde det opvarmede vand. Selv om vintrene er milde i New Zealand, var det lidt for koldt ved kun 18 grader til at grave min egen pool!

New Zealand
Hot Water Beach

Bay of Plenty

Fra Hot Water Beach kørte jeg til Rotorua. Jeg havde planer om, at nyde udsigten over floden Bay of Plenty fra Mount Maunganui ved solnedgang, men jeg ankom desværre for sent i Tauranga. Omvejen kostede mig to timer ekstra. Man kan ikke have det hele. En road trip i New Zealand er og vil forblive et eventyr, hvor du ikke bør planlægge for meget.

New Zealand
Husk at stoppe i Tauranga og nyd udsigten over Bay of Plenty (foto: New Zealand Tourist Board)

Rotorua

Det tog omkring en times kørsel til Rotorua. Omkring klokken 7 om aftenen ankom jeg til mit motel i centrum af Rotorua. Jeg havde reserveret et lille privat værelse på Astray Motel for mindre end 30 euro per nat.

Efter en god nats søvn på motellet, var det tid til at opdage området omkring Rotorua! Der er meget at se i Rotorua-området, og jeg ville derfor bruge tre til fire dage til besøget. Rotorua er kendt for sine geotermiske aktiviteter, gejsere og varme kilder. Rotorua er ret kompakt, og hovedparten af højdepunkterne er inden for gåafstand fra centrum.

For at få et godt indtryk af Rotorua kan du bedst gå til bredden af Lake Rotorua. Søen er et par minutters gang fra centrum. Hvis du går langs bredden af søen, ser du med det samme de store skyer af vanddamp. Byen er omgivet af mange geotermiske kilder.

New Zealand
Lake Rotorua

Når du alligevel er ved søen, gå ikke glip af et besøg af Government Gardens. Fra promenaden (Lakefront) kan du gå langs søen. Det er en smuk tur, især om morgenen omkring solopgangen.

New Zealand
Parken er enormt smukt om morgenen

Parken er umagen værd! Og hvis du gerne vil svømme i et opvarmet spa efter gåturen, skal du ikke glemme din badedragt. Der er nemlig et polynesisk spa i parken. Entreepriserne er rimelige med 6 euro for et fælles bad eller 13 euro for et privat bad.

Whakarewarewa

Lige syd for Rotorua finder du det geotermiske område Whakarewarewa. Her finder du utallige gejsere, muddervulkaner og varme kilder.

New Zealand
En af de få varme kilder ved Whakarewarewa, som du kan besøge gratis

I modsætning til Island kan du ikke besøge det geotermiske område gratis. De fleste aktive gejsere og aktive kilder ligger i en park, der hedder Te Puia. I parken finder du også et kulturcenter for maori-arkitekturen, og du kan beundre den sjældne kiwi. Indgangen til parken er $ 47 (lidt over 200 kroner) per person.

Jeg kunne godt lide parken, men sammenlignet med andre parker jeg har besøgt i New Zealand, var det ikke ret stor. Desuden fandt jeg adgangsprisen skandaløst høj. Jeg fandt Waiotapu Thermal Wonderland parken meget mere imponerende, mens entréprisen også var meget lavere. Denne park ligger 30 kilometer syd for Rotorua. Læs mere om denne park den næste del af denne serie!

Redwoods

Indenfor gåafstand fra centrum finder du Redwoods, som er typisk for New Zealand. Når du går gennem skoven, har du fornemmelsen af at være i en anden verden. De enorme træer og de kolossale bregner gør det nærmest magisk.

New Zealand
Redwoods

Der er anlagt en TreeWalk gennem skoven. Via hængebroer kan du gå i en højde på 15 meter mellem mere end 110 år gamle Redwood træer. Entreen koster 25 dollars. Skoven er dog tilgængelig gratis.

New Zealand
Husk også at kigge op!

Okere Falls

Små 20 minutters kørsel nord for Rotorua finder du en række vandfald, herunder Okere Falls. Du kan tage på en vandretur fra parkeringspladsen nær Okere Falls på omkring en time. Denne rute løber fra Okere Falls langs floden gennem fugtig subtropisk skov og slutter ved Tutea Falls.

New Zealand
Okere Falls

Andre seværdigheder

Omkring Rotorua finder du også forskellige kulturcentre, hvor du kan opleve, hvordan de oprindelige indbyggere i New Zealand, maori, boede. Der er også en svævebane (Skyline Rotorua), der fører dig til toppen af Mount Ngongotaha. Fra toppen har du en smuk udsigt over byen og søen. Der er også flere vandreruter.

New Zealand
I Rotorua finder du mange kulturcentre om Maoriens livsstil. Dette billede blev taget på Maori Cultural Center.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Roij Scholten fra vores søsterside Insideflyer.nl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *