Rejsebrev: en uges nydelse på Cook Øerne (Rarotonga)

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

For at besøge Cookøerne, fløj jeg med Jetstar fra Sydney til Rarotonga via Auckland. Jetstar er et lavpris datterselskab af Qantas og er de seneste år vokset til en af de største spillere på det australske marked. I denne anmeldelse, kan du læse mere om mine erfaringer med flyselskabet.

Denne artikel er en del af en serie om en lang rejse til Australien, New Zealand og Cook Øerne. Vi har tidligere bragt de første to artikler fra Brussels til Bangkok og videre til Sydney med Thai Airways. Introduktionen til hele rejsen kan du læse her. Fornyelig bragte vi også en guide med tips til Sydney, som blev fulgt af en anmeldelse af en indenrigsflyvning til Tasmanien med Virgin Australia. Vi bragte en guide til Tasmanien og i sidste afsnit, fortalte jeg om mine oplevelser med Jetstar fra Sydney til Rarotonga.

Rarotonga
Min lange rejse til Rarotonga

Cook Øerne

Cook Øgruppen består af i alt 50 øer, og dækker et enormt område. Det er hurtig en times flyvning fra en ø til en anden ø. På min rejse, har jeg kun besøgt hovedøen Rarotonga.

Cook Øerne
Aitutaki er næsten en times flyvning fra Rarotonga

De fleste turister på Cook Øerne kommer fra New Zealand. Øgruppen har stærke politiske og økonomiske bånd med New Zealand. Indbyggerne har også et New Zealandsk pas og betaler med New Zealandske dollars. Antallet af turister er ikke ret stort. Omkring 100.000 turister besøger øerne om året.

Hovedøen Rarotonga er den eneste ø med en international lufthavn. Air New Zealand forbinder Rarotonga med Sydney, Auckland, og Los Angeles. Derudover flyver Virgin Australia til Christchurch og Auckland, og Jetstar til Auckland. Air Tahiti flyver til Papeete, Fransk Polynesien, en gang ugentlig.

Ankomst på Rarotonga

I min anmeldelse af flyveturen til Rarotonga, kan du læse at der herskede en munter stemning ombord. Efter døren blev åbnet til lufthavnen, strømmede der direkte en lummer tropisk luft ind i flyet. Endeligt var jeg på Cook Øerne! Jeg skulle vente omkring et kvarter ved immigrationen. Heldigvis stempler de endnu på Cook Øerne! Endnu et stempel til samlingen!

Efter jeg samlede min bagage op fra båndet, blev jeg i udgangen spurgt om, hvor jeg skulle bo. Jeg sagte, at jeg havde bestilt husly på Hostel International. Damen nikkede, og henviste mig til en ældre herre. Herren var ikke særlig snaksaglig, men det overraskede mig ikke, taget tidspunktet på døgnet i betragtning (03:15 am). Vi skulle vente lidt på nogle andre rejsende og tog afsted.

Jeg havde et par måneder forinden bestilt et enkeltmands værelse på Hostel International til kun 33 dollar (DKK 150) per nat. Værelset var basic og enkelt, men jeg havde ikke forventet andet til den pris. Det handlede om et godt og rent sted at overnatte og det var det! Ovenikøbet var det kun 2 minutters gåafstand fra stranden.

Cook Øerne
Stranden og lagunen på 2 minutters gåafstand fra mit hostel

Afslapning

Den første dag, var jeg ret træt fra rejsen og den sene ankomst. Jeg har derfor tilbragt det meste af dagen på stranden. Der var en fantastisk solnedgang om aftenen!

Cook Øerne
Solnedgang

Mit hostel lå på den anden side af øen. Lufthavnen og hovedbyen var på omkring 30 minutters cykelafstand. Heldigvis var der en lille kiosk på 5 minutters gåafstand fra mit hostel, så jeg ikke skulle cykle til landsbyen for hver eneste lille ting.

Lej en cykel!

Rarotonga er en forholdsvis lille ø. Egentlig er der kun en hovedvej på øen. Hovedvejen går rundt om øen og er 32 km lang. Hovedvejen er flad og går langs kysten, og er derfor perfekt til at cykle på. Udover hovedvejen, er der et antal veje i indersiden af øen, langs plantager. Der er flere bakker, men stadig fint til at cykle. Derudover er det forfriskende at cykle i den tropiske varme. Der er adskillige udlejningssteder på øen. Jeg betalte 50 dollar (DKK 200) for en uge.

Cook Øerne
Hovedvejen langs stranden

Du kan også leje en scooter til et par dollar mere om dagen. Det er hvad de fleste turister gør, men jeg syntes at cyklen var det perfekte transportmiddel og som hollænder foretrækker man jo cyklen. Det er ovenikøbet en del mere bæredygtig. Scooterne kører på importeret brandstof som skal sejles ind fra langt væk!

Cook Øerne
Indbyggerne vil ikke kendes ved cykler. Stort set alle har en SUV eller scooter.

Avarua

Avarua er hovedbyen på øen. Her finder du lufthavnen, politistationen, to supermarkeder, adskillige souvenirbutikker, retsbygningen, og posthuset. Byen er den største på øen med omkring 5.000 indbyggere.

Hver lørdag er der et stort market i byen. På markedet finder du souvenirs, billig mad, grøntsager og frugt og især festlige aktiviteter med sang.

Udforsk øen på cykel

Øen er perfekt til at udforske på cykel. Udervejs kan du stoppe så mange gange du lyster, til at tage et bad i det azurblå hav. Langs vejen bliver der primært solgt papaja, bananer, og passionsfrugte.

Cook Øerne
Lidt afslapning på stranden med en dejlig passionsfrugt

Du kan parkere din cykel hvor du vil. Du behøver heller ikke være bange for at nogen stjæler den.

Cook Øerne
Udforske øen på cykel

Hvis du er luftfartsentusiast, skal du studere lufthavnens hjemmeside. Lufthavnen er det perfekte sted til at se ankommende og udgående fly.

Cook Øerne
En Air Rarotonga Embraer EMB 110 ankommer på lufthavnen i Avarua

Du kan enda cykle hele øen rundt på under en dag. Det gjorde jeg på en af de første dage, for at få et godt indtryk af hvad der var at lave på øen.

Cook Øerne
Undervejs kørte jeg forbi dette efterladte Sheraton hotel

Lidt videre kørte jeg forbi en flot hvid kirke og kirkegård.

Cook Øerne
En flot hvid kirke

I Avarua mødte jeg en flok skolebørn.

Cook Øerne
Skolebørn

På vej tilbage, standsede jeg ved fængslet. Du kan uden problemer køre ind på området. Der var enda boder for crafts og souvenirs som var lavet af fangerne.

Cook Øerne
Fængslet på Rarotonga

En vagt fortalte mig at de huser kriminelle fra flere øer og at de ofte har udlændinge i fænglet, også europæere. Men indtil videre ingen hollændere.

Strand og vandsport

Cook Øerne er selvfølglig kendt for deres himmelske strande og farverige og livlige koralrev. Rarotonga har mange flotte strande og på trods for den begrænsede omfang af øen, havde jeg stranden helt for mig selv.

Cook Øerne
En af de mange himmelske strande på Rarotonga

Hvis du kan lide at snorkle eller dykke, er det kommet til det rette sted. Undervandslivet er fantastisk! Du kan snorkle til overkommelige priser og leje dykkerudstyr. Der blev tilbudt komplete dykkerture med en instruktør til under 400 kroner.

Cook Øerne
En flot blå søstjerne. Jeg havde desværre ingen undervandskamera med.

Ved solnedgang, gik jeg ofte et par kilometer på stranden. For det meste mødte jeg næsten ingen andre turister.

Cook Øerne
Solnedgang

Muri Lagunen

De bedste muligheder for at svømme er ved Muri. Det er også det mest turistede område på øen. Ud foran kysten ligger et par øer, som du kan svømme til. Den største fordel ved Muri Lagunen er manglen på koralrev. Du kan sikkert svømme her, uden at få sår på fødder eller ben af koraller.

Cook Øerne
Muri Lagunen

Og det er også den største ulempe ved næsten alle andre laguner. Du skal til enhver tid passe på mens du svømmer. Koraller er meget skarpe og det kan anbefales at tage svømmesko på.

Vandreture

Den bjergrige inderside af øen er velegnet til at vandre. Der er adskillige vandreruter, herunder en cross-island tur. Den vandretur bringer til tværs over øen fra den ene til den anden side. Husk dog, at turen starter fra Avarua siden og ikke fra den anden side, eftersom der kun er skilte i den ene retning.

Cook Øerne
Cross-island vandretur gennem tropisk regnskov langs vandfald

En anden vandretur, der kan anbefales, er Raemaru. En stejl sti tager dig til et fantastisk udsigtspunkt over den vestlige del af øen.

Cook Øerne
Udsigt fra Mt. Raemaru

Fra det første udsigtspunkt, kan du gå endnu højere op til et andet udsigtspunkt over det uberørte inderside af Rarotonga

Cook Øerne
Det uberørte inderland af Rarotonga

Dagsudflugt til Aitutaki

Air Rarotonga tilbyder hver dag en dagsudflugt til Aitutaki atollen. Du tager afsted kl. 8 om morgenen med fly og kommer tilbage til Rarotonga omkring kl. 18. Turen koster omkring 2.000 kroner. Du kan finde mere information Air Rarotongas hjemmeside. Luftfartselskabet tilbyder også ture rundt om Rarotonga øen.

Mad og drikke

Supermarket er ret dyrt på Rarotonga. Stort set alt skal importeres. Det er for det meste billigere at spise på en lille restaurant eller ved en foodtruck langs vejen. Selv har jeg spist meget lokal mad, som papaja og tun.

Cook Øerne
På markedet finder du dagligt friske grøntsager og frugt

I hovedbyen Avarua er der hver lørdag et marked med lokalt mad til billige penge. Du betaler omkring 7 til 8 dollar for et ordentligt måltid. Fisk og sushi er lidt dyrere, omkring 10 til 15 dollar. Det store marked er kun om lørdagen, men på hverdage er der også rigeligt at spise.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Roij Scholten fra vores søsterside Insideflyer.nl

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *