Road trip New Zealand – del 2: Taupo og National Park Tongariro

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Efter mit besøg af Cook Øerne, tog jeg på rundtur på Nordøen af New Zealand. Det var midt vinter, men med et mildt klima og grønne regnskove lægger man ikke mærke til det. I denne sidste del tager jeg dig med fra Rotorua til Taupo og National Park Tongariro. En road trip langs vulkaner, kratersøer og tropiske regnskove.

Denne artikel er en del af en serie om en lang rejse til Australien, New Zealand og Cook Øerne. Vi har tidligere bragt de første to artikler fra Brussels til Bangkok og videre til Sydney med Thai Airways. Introduktionen til hele rejsen kan du læse her. Fornyelig bragte vi også en guide med tips til Sydney, som blev fulgt af en anmeldelse af en indenrigsflyvning til Tasmanien med Virgin Australia. Vi bragte en guide til Tasmanien og du kunne læse mine oplevelser med Jetstar fra Sydney til Rarotonga. I det sidste afsnit, sluttede vi ved min flyvninger med Air New Zealand i Premium Economy class tilbage til Auckland.

Road trip New Zealand

Offentlig transport er begrænset i New Zealand, ligesom i Australien. Dette sammen med de store afstande, den smukke natur og de mange nationalparker gør landet ideelt til en road trip. Jeg kørte fra Auckland via Coromandel og Rotorua til Tongariro National Park i over en uge, som jeg skrev om i en tidligere artikel i denne serie. I denne artikel dækker jeg den sidste del fra Rotorua til Tongariro National Park.

Den anden del af min road trip fra Rotorua via Taupo til Tongariro national park

Wai-O-Tapu

Efter et par dage i Rotorua kørte jeg mod Taupo. Undervejs stoppede jeg ved det berømte Wai-O-Tapu. Indgangen til dette geotermiske park var 32,50 NZD (DKK 140), men jeg syntes det var alle pengene værd!

Wai-O-Tapu
Den berømte Champagne Pool i Wai-O-Tapu

Højdepunktet er selvfølgelig Champagne Pool! De bakterier, der lever i poolen, giver en lys orange farve og sammen med den dybe blå farve af vandet giver det en magisk effekt!

Parken har næsten 8 kilometer vandrestier. En gåtur på 2 timer fører dig langs alle højdepunkterne.

Der findes mange flere geologiske højdepunkter i parken. Der er også en gul pool (Devils Pool), der er sinterterrasse i mange farver og mudder spyende vulkaner. Jeg vil anbefale, at du bruger 2 timer til at besøge parken.

Detaljebillede af sintelterrassen

En anden geotermisk park, der er værd at stoppe ved på vej til Taupo er Karapiti. Denne park er også kendt som “Craters of the Moon”. Adgangsprisen er lav i forhold til andre parker, kun et par dollar. Dette skyldes, at denne park ikke er i private hænder.

Taupo

Taupo ligger ligesom Rotorua ved en kratersø. Byen selv er ikke rigtig værd at besøge og var egentlig kun et kort stop på vej til Turangi. Hvis du opholder dig i Taupo, skal du ikke glemme at besøge Hukafalls. Desværre havde jeg ikke tid til at stoppe der. Vejen fra Taupo til Turangi løber langs Tauposøen. Turen var enormt smuk.

Taupo
Tauposøen

Jeg ankom til Turangi lige efter solnedgang, en lille by lige udenfor Tongariro National Park. Landsbyen byder på masser af billige overnatningsmuligheder, mens parken bogstaveligt talt er rundt om hjørnet. Så jeg tilbragte natten på A Plus Backpackers Lodge i et privat rum for kun 20 euro per nat. Der er også flere luksus lodges, hvor du kan bo for mindre end 75 euro per nat.

Turangi
Omgivelserne omkring Turangi

I alt blev jeg 2 nætter i Turangi. Hvis du planlægger at gøre den berømte Tongariro vandtrur, skal du regne med mindst 2 til 3 dage til et besøg i parken (især om vinteren). Det giver mere fleksibilitet i forhold til vejret. Vejret kan være meget turbulent i parken.

Tongariro National Park

På grund af tidsforskellen vågnede jeg meget tidligt hver morgen. Jeg forlod derfor Turangi omkring klokken 6 om morgenen. Fra Turangi tog jeg Te Ponanga Saddle Road mod parken. Langs denne vej finder du et udsigtspunkt, som du ikke bør gå glip af. Punktet er placeret på en af de højeste steder i området og giver dermed en smuk udsigt over Rotoaira sø og nationalparken. Jeg var i tide til solopgangen!

Solopgangen med Rotoaira søen i baggrunden.

Efter solopgangen kørte jeg hurtigt til nationalparken. Og det viste sig at jeg var meget heldig. Vejret havde været dårligt i en uge, men i dag var det krystalklar.

Tongariro
Mount Ngarahoe stadig i skyerne! Et par timer senere var de helt opløst!

Desværre havde jeg ikke tid til at lave den berømte vandretur, men jeg havde en bil til rådighed, og jeg fik derfor kørt alle mulige veje. Et lille antal veje er ikke asfalteret, som i billedet ovenfor, men er i god stand. Og det var bare magisk at køre mod vulkanen under solopgangen.

Tongariro
En magisk tur ved solopgang

Mount Ngauruhoe er også kendt som Mount Doom for Lord of the Rings fans blandt os!

Tongariro
Vejen til skisportsstedet på Mount Ruapehu.

Hvis du kan lide vintersport, så glem ikke at køre fra hovedvejen til skisportsstedet på Mount Ruapehu. Omvejen er turen værd uanset! Langs vejen har du smukke udsigte over nationalparken, mens du svinger op mod topmødet.

Tongariro
Skisportsstedet på toppen af Mount Ruapehu.

Vandreparadis

Tongariro National Park er et paradis for vandrere. Der er snesevis af vandrestier med afstande fra få kilometer til lang trekkingture. Siden jeg havde begrænset tid, havde jeg alligevel mulighed for, at opleve mange af højdepunkterne i nationalparken ved at gå på en række korte vandreruter.

Tongariro
Vandringsruten med udsigt til en meget genkendelig stratovolcano!

For eksempel gik jeg en del af Tongariro-crossing i to timer fra Skotel Alpine Resort. Ruten giver en smuk udsigt over de tre vulkaner og tager dig forbi Taranaki Falls, en af de højeste vandfald i parken. Jeg lavede også en kort gåtur til Tawhai Falls (“Gollum Pool”). Denne tur på kun 20 minutter fører dig til et imponerende vandfald.

Tongariro
Tawhai vandfaldet

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Roij Scholten fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *