E-visum til Rusland måske fra 2021?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fra 1. januar 2021 vil det sandsynligvis være muligt at besøge Rusland med et e-visum. Det har den russiske præsident Vladimir Putin bestemt i et præsidentielt dekret.

Præsidenten ønsker, at give udenlandske besøgende fra en række lande mulighed for at besøge Rusland med et e-visum. Som dansk statsborger har du i øjeblikket brug for visum, hvis du vil besøge Rusland. Ud over prisen for sådan et visum, skal du også en tur forbi det russiske konsulat og undvære dit pas i et stykke tid. Dette kan være en grund for mange mennesker at fravælge et besøg til landet.

Selvom det endnu ikke er helt klart, hvilke lande der vil være berettiget til e-visummet, er der rygter om, at dette vil være muligt for de fleste europæiske lande, herunder Danmark. Derudover nævnes Kina, Sydkorea og New Zealand, men mærkeligt nok ikke USA. Omkostningerne til et e-visum skulle være $ 50 (ca. DKK 335), og med dette visum kan du besøge Rusland i højst 16 dage med en enkel indrejse.

Hvorfor nu?

Grunden til, at Rusland ønsker at skifte til et e-visum, er en vækst på 10% i turismen under FIFA i 2018. Med indførelsen af e-visumet håber landet at tiltrække flere turister til landet.

Rusland er ikke det første land at skifte til et e-visum for besøgende fra visse lande. For eksempel introducerede Egypten et e-visum i 2017. Du kan endda besøge Hviderusland uden visum. Kina har i længere tid haft mulighed for et gratis transitvisum, som løbende er blevet udvidet til at omfatte flere og flere byer. Lande som Canada og New Zealand har netop gjort skridt til at besøge landene lidt vanskeligere ved at skifte til e-visum, hvor det tidligere var muligt, at besøge landene uden visum.

Indførelsen af e-visa til Rusland endnu ikke helt sikker, der kan ske mange ting indtil 2021, men chancerne er, at et besøg i Rusland bliver meget lettere i fremtiden.

Kilde: One Mile At A Time

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af Goffe de Boer fra vores søsterside Insideflyer.nl.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *