Officiel minimums transfertid

Poster i 'BONUSBILLET & REJSEHJÆLP' oprettet af jacobb, 16/7/15.

 1. jacobb

  jacobb Medlem

  Beskeder:
  88
  "Synes godt om" modtaget:
  77
  Point:
  18
  Hej,

  Jeg er i gang med selv at sammensætte en tur med flyvninger med forskellige selskaber, og i den forbindelse har jeg kontaktet mit forsikringsselskab for at høre, hvordan jeg er dækket hvis jeg misser mit connecting flight.

  De oplyser at jeg er dækket op til 15.000 kr., "hvis sikrede forsinkes ved flyskift til og fra samme lufthavn, når den officielle minimums transfertid, som luftfartselskaberne bruger, er overholdt".

  Jeg flyver ruten TXL-IST-EBB-IST-TXL med Turkish Airlines. Er der nogen der ved hvor jeg kan finde oplysninger omkring disse minimums transfertider, evt. i en konsolideret liste som jeg altid fremover kan referere til?

  Pfht.

  Jacob
   
 2. Peter Kristensen

  Peter Kristensen Medlem

  Beskeder:
  45
  "Synes godt om" modtaget:
  56
  Point:
  18

  Jeg kan ikke hjælpe med et link, men måske kan jeg hjælpe lidt alligevel.

  Hvis din rejse starter i Berlin og TK er forsinket til Istanbul, så har de pligt til at reroute dig, hvis du ikke når din videre forbindelse. Reservationssystemerne er bygget op, så du ikke kan købe en rejse, hvor MCT (Minimum Connection Time) ikke er overholdt. Jeg mener at huske at for TXL er det 45 minutter, men der kan være forskellige tider afhængig af, om du kommer fra indenrigsfly eller internationalt fly.

  Det er værd at huske, at booker du en rejse, hvor 2 flyselskaber ikke har en interline-aftale (dette gælder blandt andet BA/SK), så står du selv med "problemet", med mindre den er købt hos et rejsebureau, som dermed står som ansvarlig for reroutingen.

  Hvis du har en separat billet fra Danmark til TXL, kunne et link sikkert hjælpe endnu mere.

  Jeg håber du blev bare lidt klogere :)
   
  Beaglen "Synes godt om" dette.
 3. Peter Krogh Frausing

  Peter Krogh Frausing Co-Editor

  Beskeder:
  1,125
  "Synes godt om" modtaget:
  1,534
  Point:
  113
 4. jakobv84

  jakobv84 Popcorn VIP medlem

  Beskeder:
  3,251
  "Synes godt om" modtaget:
  6,262
  Point:
  113
  Min metode er normalt at søge på google på lufthavnens website. Indtil videre er det ikke slået fejl. TXL er 45min ifølge deres eget website http://www.berlin-airport.de/en/travellers-txl/at-the-airport/flight-connections/
   
  Beaglen "Synes godt om" dette.
 5. jacobb

  jacobb Medlem

  Beskeder:
  88
  "Synes godt om" modtaget:
  77
  Point:
  18
  Mange tak for hjælpen. Jeg var ikke sikker på, at minimumstid brugt af flyselskaberne og lufthavnens officielle minimumstid var den samme! Så vil jeg forsøge at time min indflyvning til TXL nogenlunde med min afgang til IST.
   
 6. Kristian

  Kristian VIP medlem

  Beskeder:
  6,266
  "Synes godt om" modtaget:
  14,020
  Point:
  113
  Du har et andet potentielt problem og det er terminaler, ikke sikkert at SK og TK flyver fra samme terminal. I TXL er der flere terminaler med hver deres sikkerhedscheck og derved også kø... Vi har haft den problematik op og vende, da ikke en gang SAS kan love, at man kommer med damme fly hjem, så altså ikke der man kan lave en mileage run..
   
  Beaglen "Synes godt om" dette.
 7. jacobb

  jacobb Medlem

  Beskeder:
  88
  "Synes godt om" modtaget:
  77
  Point:
  18
  Tak for heads up - vil forsøge at sætte et par timer af til transit i hvert fald. Dog er det vigtigste for mig at min forsikring dækker, hvis jeg skulle misse min forbindelse! Og det lader til, at så længe jeg har afsat 45 minutter mellem flyvningerne, dækker de i udgangspunktet (selvom det virker noget nær umuligt at komme ud og gen-checke ind bagage og komme gennem security på den tid, især hvis det er forskellige terminaler).
   
  Beaglen "Synes godt om" dette.
 8. Flemming Poulsen

  Flemming Poulsen VIP medlem

  Beskeder:
  1,909
  "Synes godt om" modtaget:
  2,214
  Point:
  113
  At komme ud og lave check-in for baggage igen er umuligt på 45 min i TXL - og de fleste andre lufthavne for den sags skyld. De fleste check-in skranker lukker vel normalt allerede når du lander. Har svært ved at tro en forsikring vil dække det. Med bagage tror jeg de vil forholde sig til at flyselskaberne skriver at check-in åbner to timer før og lukker f.eks. en time før - ergo vil de nok forlange 2 timer.

  Men indrømmet - det er utroligt svært at få et klart svar på.

  45 min som MCT er med bagage indtjekket hele vejen. Måske kan du være heldig at SAS vil tagge din kuffert helt til final destination når det er en Star Alliance partner. De behøver ikke at gøre det, men med lidt held og et smil til check-in agenten kan man nogle gange være heldig.
   
  Beaglen, AMJ, THammer og 2 andre "Synes godt om" dette.

Del denne side