Uber får nu et OK af regeringen...

Poster i 'NYHEDER' oprettet af Henrik Olsen, 13/12/16.

Tags:
 1. Henrik Olsen

  Henrik Olsen co-founder Redaktør

  Beskeder:
  11,597
  "Synes godt om" modtaget:
  26,638
  Point:
  113
  Sidste nyt:

  upload_2016-12-13_12-42-56.png

  http://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/336544/regeringen_ophaever_begraensning_paa_antal_taxier_og_byder_uber_velkommen.html#ixzz4SiYIiYZz

  Opdateres 11.56 "Taxibranchens fremtid afgøres disse år. Hvis branchen ikke formår at holde trit med den digitale udvikling, vil konsekvensen i stedet være afvikling."

  Det skriver regeringen i en pressemeddelelse til et nyt udspil til taxilovgivningen, hvor Transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen, byder nye spillere som Uber velkommen i taxibranchen.

  Helt konkret vil regeringen ophæve antalsbegrænsningen på taxier, indføre teknologineutrale krav til kontrol og fjerne unødvendige adgangsbarrierer.

  "Regeringens forslag vil bringe lovgivningen i trit med den teknologiske udvikling. Digitaliseringen er et faktum der buldrer frem på alle områder i disse år. Taxibranchen og ikke mindst kunderne vil få store fordele, hvis døren åbnes for disse muligheder," siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, der bakkes op af hans ministerkollega Troels Lund Poulsen.

  ”Vi ser ikke digitalisering som en trussel, men som en mulighed for at udvikle vores samfund,” siger Beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen.

  Således åbner regeringen altså døren for Uber og andre nye spillere på taximarkedet.

  "Vi skal omfavne de digitale og teknologiske muligheder, som kan være med til at bringe Danmark i vækst i de kommende år. Det kræver, at vi fremtidssikrer vækstvilkårene for vores erhvervsliv, så der er plads til innovation og udvikling, men også at vi skaber klare regler og ordnede forhold omkring skat og forbrugerforhold," siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

  Ny lovgivning skal øge skattekontrollen


  Ifølge regeringens forslag vil de stille skrappere krav til dokumentation, der skal understøtte en effektiv skattekontrol og udstrakt forbrugerbeskyttelse.

  Tilsvarende vil Ole Birk Olesen dog ikke gå på kompromis med trafiksikkerheden.

  "Vi skal udnytte de teknologiske muligheder og gøre brug af de nye forretningsmodeller, samtidig med at der er nogle afgørende krav, vi ikke skal slække på: Der skal betales skat. Forbrugerbeskyttelsen skal være i orden. Og trafiksikkerheden må ikke svækkes," siger ministeren.

  Kan Uber ikke levere dokumentation kan de ikke køre

  Det nye udspil kommer i kølvandet på en verserende konflikt med kørselstjenesten Uber, der har sat taxibranchen på den anden ende.

  Af branchen bliver Uber beskyldt for ikke at operere under de samme strenge vilkår, som de gør, og udspillet søger derfor at gøre plads til alle spillere på markedet.

  Med udspillet får Uber og andre kørselstjenester altså ikke frit spil til at operere, som de har lyst.

  ”Fremover skal Uber og lignende tjenester skulle dele kørslsoplysninger med de danske myndigheder. Udover det skal chauffører leve op til vores krav," siger Ole Birk Olesen og fortsætter:

  "De skal kunne dokumentere for alle biler, at chaufførerne har førerkort, med krav til helbred og straffeattest. De skal kunne dokumentere, at bilen har været til syn inden for det seneste år, og så skal de levere skatteoplysninger. Kan Uber ikke levere dokumentation, kan de ikke køre."
   
  clager, Vinz og Henry "Synes godt om dette"
 2. Kristian

  Kristian VIP medlem

  Beskeder:
  5,297
  "Synes godt om" modtaget:
  12,909
  Point:
  113
  Det virker ikke særligt liberalt, at alt skal registreres...
   
  Henry "Synes godt om" dette.
 3. Henrik Olsen

  Henrik Olsen co-founder Redaktør

  Beskeder:
  11,597
  "Synes godt om" modtaget:
  26,638
  Point:
  113
  Det er vel kun den del med skatteoplysninger som er lidt uden for nummer. I en helt almindelig anden enkeltmandsvirksomhed - lad os tage en VVS'er - så skal bilen der da også registreres etc. Kun det med at "kunden" eller "formidleren" skal opgive en anden (enkeltmands)virksomheds skatteoplysninger er lidt skørt - for sådan er det ikke for andre brancher og her er det vel kompromis vi taler om for at få det til at ske.....
   
  Henry "Synes godt om" dette.
 4. Kristian

  Kristian VIP medlem

  Beskeder:
  5,297
  "Synes godt om" modtaget:
  12,909
  Point:
  113
  Nå ja, man er i Regering, så skal der indgås kompromiser...
   
  Henry "Synes godt om" dette.
 5. Schwert

  Schwert Grumpy old men RULES!!!

  Beskeder:
  1,955
  "Synes godt om" modtaget:
  5,599
  Point:
  113
  Det skal jo gerne formuleres så det også kan blive til 90 mandater bag forslaget!!! Det muliges kunst når man kun kan mønstre 2/3 selv ;);)
   
  Henrik Olsen og Henry "Synes godt om" dette.
 6. Sebastian011

  Sebastian011 VIP medlem

  Beskeder:
  713
  "Synes godt om" modtaget:
  1,229
  Point:
  93
  Altså uber har jo allerede info på alle kørsler, betalinger og udbetalinger, og har sagt at staten kan få lov at kigge hvis en sag kræver det. Så der er vel ikke den store forandring for dem
   
  Henrik Olsen og Henry "Synes godt om" dette.
 7. Vinz

  Vinz Medlem

  Beskeder:
  27
  "Synes godt om" modtaget:
  85
  Point:
  13
  Godt at høre! Det lyder mega liberalt i forhold til mit hjemland Tyskland, hvor Uber ikke er tilladt, AirBnB ikker er tilladt i nogle byer, ...
   
  Henrik Olsen og Henry "Synes godt om" dette.
 8. SebastianBruun

  SebastianBruun Persona non grata.

  Beskeder:
  2,069
  "Synes godt om" modtaget:
  4,833
  Point:
  113
  Vi har (heldigvis!) endnu ikke set den første trafikulykke med alvorlig personskade, hvor forsikringsselskaberne ikke vil dække skaden, fordi de anser det for erhvervsmæssig personbefordring, og der derfor mangler den nødvendige erhvervsforsikring, uddannelse osv..
   
  Michael Wahl, Henrik Olsen, tbh og 1 anden person "Synes godt om dette".
 9. HenrikH

  HenrikH Medlem

  Beskeder:
  14
  "Synes godt om" modtaget:
  50
  Point:
  13
  Som udgangspunkt, er passagerer dækket, hvis chaufføren har den lovpligtige ansvarsforsikring - uagtet om vedkommende kører Uber og det betragtes som erhvervsmæssig personbefordring. Til gengæld, har forsikringsselskabet mulighed for at kræve regres hos chaufføren.

  Men altid noget at der endnu ikke har været en alvorlig ulykke.
   
  Michael Wahl, Henrik Olsen og Henry "Synes godt om dette"
 10. Henry

  Henry VIP medlem

  Beskeder:
  6,395
  "Synes godt om" modtaget:
  12,788
  Point:
  113
  Personligt synes jeg, at det er fint, at leje sin lejlighed ud gennem AirBnB, når jeg ikke er hjemme. Og denne dele-økonomi er sympatisk.

  Men jeg har fulgt diskussionen om AirBnB i Berlin, hvor flere initiativrige mennesker har opkøbt adskillige lejligheder og lejer dem ud via AirBnB. De har ansat et "Rengøringshold", der klargør lejlighederne før næste "hotelgæst" flytter ind.

  Men naboerne i opgaven synes ikke om "hotelgæsterne", som kommer slæbende med kufferter op ad trappen, ringer på for at spørge om vej, fester hele natten etc. Og det kan jeg faktisk godt forstå.

  Når man dertil lægger, at rengøringsfolkene arbejder sort og ejeren af lejlighederne ikke ville fortælle, om han oplyste indtjeningen til skat, så synes jeg faktisk, det er helt i orden at forbyde AirBnB.

  Jeg er selv tilhænger af initiativ - men det skal være på samme betingelser som resten af samfundet må drive forretning på.
   
  SebastianBruun, CHA211, Epal og 8 andre "Synes godt om" dette.

Del denne side