KLM ser tilbage på et succesfuld jubilæumsår 2019

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I år kunne KLM ikke bare fejre 100 års jubilæum. Selskabet er ikke bare gammel, men holder sig ung med mange nye tiltag. Her et tilbageblik på 2019 set fra hovedkontoret i Holland.

Når vi snart fylder champagneglassene, er det et godt tidspunkt at se tilbage på året der gik. Også her hos InsideFlyer, hvor vi kiggede tilbage på de mest læste artikler i 2019. Det hollandske nationale flyselskab KLM fyldte 100 i år, som selvfølgelig blev fejret i stor stil. Ikke alt var pragt og pral dog, men på trods for at mange andre flyselskabet måtte dreje nøglen om, kan KLM se tilbage på et succesfuld 2019.

Flådefornyelse

En af de største udfordringer, også i den nærmeste fremtid, vil forblive fornyelse af flåden. KLM har stadig et par ældre, tørstige, flytyper i drift, som f.eks. Boeing 747. Denne flytype udfases fuldstændigt i den nærmere fremtid. Afløseren er blevet Boeing 787-10 Dreamliner, hvor det første i rækken blev modtaget i juni i år.

Denne flytype er langt mere miljøvenlig end forgængeren. Dette skyldes, at det bruger mindre kerosin, bl.a. fordi det vejer mindre, og har en større rækkevide med færre motorer. KLM modtog fire af disse fly i år.

I den kommende periode vil KLM fortsætte med at tilføje et par nye Boeing 787-10 for at udfylde hullet som udfasning af 747 efterlader. Ud over de nye 787-10, blev fire nye 737-800 tilføjet i 2019. Dette som erstatning for Boeing 737-700. Disse fly har også større kapacitet og derfor mere praktiske, fordi Amsterdam Schiphol under ingen omstændigheder kan fortsætte med at vokse på grund af begrænsning i antal af slots.

Vækst i destinationer og passagerer

Også i år var KLM igen i stand til at transportere et stort antal rejsende. Ikke mindre end 35 millioner, hvor Transavia NL transporterede yderligere 9,2 millioner rejsende. KLM tilføjede også i år nye destinationer til netværket. Blandt andet til Indien på grund af tabet af Jet Airways. Derfor flyver KLM nu udover Delhi og Mumbai også til Bangalore. Wroclaw (Polen) og Napoli (Italien) blev også tilføjet i Europa. KLM tager også til Boston og Las Vegas, og tilføjer Guanacaste.

Bæredygtighed

KLM ønsker at være i forkant på forskellige områder. Et af disse områder er bæredygtighed. Også det blev drøftet under KLMs fødselsdag. Virksomheden investerer derfor ikke kun i nye fly, men investerer også i bæredygtigt brændstof. I år fik CO2-kompensationsprogrammet også et nyt liv under navnet “Fly Responsibly”. Der blev kompenseret ikke mindre end 80.000 tons CO2 sidste år. Dette har direkte resulteret i 678.000 nyplantede træer.

Et andet område, hvor KLM helt sikkert er på forkant, er sociale medier. For eksempel er der tilføjet en 7. platform i denne måned, hvor man kan komme i kontakt med flyselskabet, nemlig LINE. KLM er nu tilgængelig på 10 forskellige sprog, døgnet rundt.

Fødselsdag

Og så er der selvfølgelig KLMs fødselsdag. 100 stearinlys blev pustet ud. Fødselsdagen blev slået stort op, ikke kun i Holland, men overalt i verden, viste selskabet sin 100 års eksistens, og at det er klar til at møde fremtiden. I hjemlandet var der også festligheder for personale, virksomheder og frequent flyers. I alt dukkede omkring 65.000 mennesker op for at fejre KLMs fødselsdag.

KLM opsummerer hele året med dette flotte indtryk:

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af Marco fra vores søsterside Insideflyer.nl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *