Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Singapore Airlines har igennem flere år vist at de er helt i toppen, når det kommer sig til den mad der serveres ombord på deres fly. Men der er også plads til lokale produkter og vi har kigget på nogle af deres lokale specialiter i denne artikel.
Her på InsideFlyer er vi ganske interesseret i udbuddet og kvaliteten, som de forskellige flyselskaber tilbyder. For Singapore Airlines har vi besøgt deres catering partner i Danmark og i Singapore for at se hvordan maden bliver tilberedt.
På vores tur til Gate Gourmet i Københavns lufthavn havde vi sammen med Singapore Airlines sidste år arrangeret at en flok af vores medlemmer kunne komme med behind the scenes og opleve hvordan maden bliver lavet, samt få smagsprøver på det. Vi har selv været i Singapore og besøgt SATS, som er cateringspartneren der.
Vi kan kun sige at det begge steder er god mad der laves og det er lavet af kvalitetsråvarer – og det er på dette punkt det adskiller sig i forhold til andre flyselskaber.
Det er især på de bedste pladser i flyet at du som passager oplever noget som er udover det normale for et måltid mad i luften.
Det meste af maden laves lokalt i Danmark enten af Gate Gourmet i Københavns Lufthavn eller af nogle af de lokale producenter (hvor Gate Gourmet så pakker det endeligt ned, så det er klart til at blive serveret ombord på flyet mod Singapore..
Dog er der enkelte ting, som laves i Singapore for at sikre den helt rigtige smag. Det er for eksempel de satays som serveres som appetizers i deres Business Class og First Class. De laves på ægte kulgrill i cateringkøkkenet i Singapore af deres leverandør SATS. Det så vi, og smagte, ved selvsyn, da InsideFlyer sidste år besøgte stedet.
Singapore Sling is fra Skarø Is
I 2011 stødte vi første gang på en Slingapore Sling is lavet Skarø Is. Det var to af Skarøs beboere, biolog Britta Tarp og husbonden Martin Jørgensen, som en på international fødevaremesse, i Bella Centeret blev kontaktet af Singapore Airlines.
Luftfartsselskabet ville vide, om det kunne udvikle en alkoholfri is, der smagte som den berømte drink.
Det lykkedes. En sorbet-is, der smager som en Singapore sling, og som Britta Tarp og Martin Jørgensen nu har kontrakt på for tredje år i træk, hvor de ugentligt leverer 755 Singapore sling-is til de passagerer, der rejser med Singapore Airlines fra København.
Kokkeriet laver 4 nordiske retter til Singapore Airlines
Singapore Airlines har også fokuseret på at lave dansk Michelin mad til deres gæster ombord. De har også i år derfor indledt et samarbejde med Kokkeriet, som har en Michelin stjerne. Der er der blevet lavet 4 retter indtil videre. Det er både forretter og hovedretter og det giver det helt sikkert et spændende tvist på det service udbud som det ellers asiatiske flyselskab eller byder på.
Du kan læse mere i nedenstående artikel om dette samarbejde:
Singapore Airlines og Michelin-restauranten Kokkeriet fortolker smørrebrød og kyllingesteg
Sønderhaven Gårdmejeri laver specialost til Singapore Airlines
Det sidste nye er så at Singapore Airlines har fundet frem til ost fra det nordjyske mejeri Sønderhaven. Der præsenterede de sammen en rejse mod at lave en ost, som er speciallavet til Singapore Airlines og som du derfor kun vil kunne smage ombord på flyet mod Singapore.
Læs om det i nedenstående artikel:
Nordjysk specialost bliver højtflyvende med Singapore Airlines
Afslutning
Vi forventer at der kommer mere fra Singapore Airlines på denne front. De kører en koncept som hedder “From Farm to Plane” og i dette initiativ er vi sikre på at der vil komme flere spændende leverandører med gode og kvalitetsbevidste produkter.
Vi følger Singapore Airlines tæt og via vores gode samarbejde, så vil du løbende kunne få det nyeste nyheder fra dem, samt at vi forsat laver forskellige arrangementer med dem. Vi har et nyt i støbeskeen til efteråret, som du helt sikkert ikke vil gå glip af – så følg med og sikre dig en plads på dette kommen arrangement.
Det sidste vi lavede sammen med Singapore Airlines var at besøge deres catering partner Gate Gourmet i Københavns Lufthavn. Dette var et unikt besøg “behind the scenes” og viste hvordan den gode mad blev lavet og hvad de kunne tilbyde kunderne i både Economy, Premium Economy, Business Class og First Class.
Læs mere om besøget her:
InsideFlyer besøger Gate Gourmet sammen med Singapore Airlines
[…] Læs også: Singapore Airlines serverer dansk Michelin mad ombord […]