Bjørn Kjos roser erhvervs- og vækstministerens turismestrategi

Poster i 'PRESSEMEDDELELSER' oprettet af Nicki Lolk Sørensen, 20/9/16.

 1. Nicki Lolk Sørensen

  Nicki Lolk Sørensen VIP medlem

  Beskeder:
  2,275
  "Synes godt om" modtaget:
  6,773
  Point:
  113
  Norwegian - 2016-09-19 17:38 CEST
  [​IMG]  Norwegians koncernchef Bjørn Kjos er glad for erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsens strategi for at tiltrække flere turister til Danmark. Denne blev præsenteret her til eftermiddag. ”Norwegian ønsker at bidrage til vækst og værdiskabelse i Danmark i form af nye, internationale flyruter”, siger Kjos.

  Norwegians koncernchef Bjørn Kjos udtrykker tilfredshed med erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsens strategi for at tiltrække endnu flere turister til Danmark. Strategien blev præsenteret her til eftermiddag i Billund.

  ”Jeg er meget positiv over for den indsats, den danske erhvervs- og vækstminister lægger i arbejdet med at gøre Danmark til et endnu mere attraktivt land at besøge for udenlandske turister. Derudover glæder jeg mig over den danske regerings arbejde med en decideret luftfartsstrategi, som blandt andet har fokus på at tiltrække nye, internationale ruter. Dette matcher godt med vores ambitioner for det danske marked i fremtiden”, siger Bjørn Kjos.

  ”Fra København ser vi interesseret på nye destinationer både mod øst og vest. Men for at vi kan åbne nye ruter østover, må vi have de samme rettigheder som vores konkurrenter, hvilket ikke er tilfældet i dag. Med politisk hjælp til at sikre lige konkurrencevilkår kan vi bidrage til at øge tilgængeligheden og bringe mange flere turister til Danmark, som er en del af ministeriets målsætninger, siger Kjos.

  Norwegian har en flyordre på mere end 250 nye fly, herunder 31 Dreamlinere med levering til og med 2020, og vil med denne ordre kunne bidrage til en række nye ruter og flere turister til Danmark.

  Turister betyder lokal vækst og jobskabelse

  Udover at nye, direkte ruter ud af Danmark betyder øget tilgængelighed for danske passagerer, skaber de også en stor lokal værdi, idet mange turister vil få muligheder for at besøge landet. Norwegian flyver i dag mere end 60 ruter ud af Danmark herunder ti langdistanceruter til destinationer i USA, Asien og Caribien. I forrige uge lancerede Norwegian en direkte rute til San Francisco/Oakland – en rute som en analyse fra DAMVAD Analytics har vurderet til at bidrage med 42 millioner kroner til Danmarks BNP.

  Mange hundredtusinder udenlandske passagerer rejser årligt med Norwegian til Danmark. Bare siden opstarten af Norwegians langdistanceruter mellem Danmark og USA har omkring 400.000 amerikanske turister allerede rejst til Danmark, hvilket bidrager til øget vækst og jobskabelse lokalt.

  ”Mange amerikanere vil besøge de største europæiske metropoler som London, Paris og Rom, men det er helt tydeligt, at USA-ruterne til København er godt fyldte med turister, der vil opleve Københavns gastronomi, design og seværdigheder. På mange ruter fra USA til Skandinavien ligger vi i øjeblikket på godt 30 procent amerikanske rejsende, mens vi på enkelte vestkyst-ruter er helt oppe på omkring 50 procent amerikanere. Det bidrager til vækst og jobskabelse i Danmark, slutter Kjos.
   

Del denne side