Eller i hvert ikke i Tyskland efter Lufthansa har vundet en sag. Læs detaljerne her: https://blog.wandr.me/2018/05/lufthansa-error-fare-lawsuit-urlaubspiraten/ Det er en rimelig interessant udvikling og der er flere andre sider som Secret Flying og Fly4Free som nu kan tænkes ikke at publicere disse deals pga den store mulige bøde (inklusiv fængselsstraf). Hvad tænker I om dette?
Kan principielt godt følge den juridiske tankegang. Person A finder et tilbud på en hjemmeside, der er så godt at person A er klar over (eller burde være klar over) at prisen er sat for lavt, ved en fejl. At videregive denne information til person B med formålet at person B vil prøve at købe tilbuddet til den fejlagtigt lave pris, er vel at handle i ond tro ? Har ikke tidligere hørt om at man straffede folk, blot annullerede handlen. Der var en artikkel i eb for nogledage siden, hvor en internet-forretning havde sofagrupper til salg for 13 øre. Der bestilte en person 300 stk og solgte dem videre (inden handlen blev annulleret) til venner/bekendte/dem han lige mødte. Han var selvfølgeligt foraget over, at han ikke fik de 300 bestilte sofaer for 39 kr. Spørgsmålet er jo selvfølgeligt, kan man jf Dansk lov straffes for at handle i ond tro (for egen eller andres vindings skyld), hvis man er bekendt med at kunne købe en vare til en fejlagtig lav pris ?
Hvis flyselskaberne var smarte så lavede de en makro der gav en notifikation hver gang en error fare for deres selskab dukkede op, reelt er det jo et gratis fejlsøgningsværktøj de får fra disse sider, hvis de lukket hullet hurtigt. Og hvis siderne får påbud om ikke at benytte error fare, så er det vel bare at omskrive begrebet til super tilbud eller lignende, så er det vel i god tro?
Så alle opretter sider i Kina, Yemen, Nord Korea eller andre eksotiske steder.. "problem solved", så kan de sagsøge alt det de vil...
Uden at være jurist: ikke nødvendigvis: Generelt er det strafbart at drage fordel af andres lovovertrædelser; jfr. hæleri-bestemmelserne. Så hvis det er fastlagt ved dom, at det er ulovligt at publicere åbenlyst fejlagtige priser, kan det også tænkes at være 'ond tro' og derfor ansvarspådragende, hvis man drager fordel af publiceringen, uanset hvordan den er sket.
Nej, jeg mener dig: Du nåede at markere 'Synes godt om', inden jeg havde rettet min trykfejl. - det var bare det.
men tænker du er velkommen til at sagsøge en virksomhed i Pakistan, Yemen, Nord Korea... - det kommer virksomhederne ikke langt med, altså dem der sagsøger... Endvidere, tror jeg også det bliver svært, hvis andre linker til disse sider, at komme efter dem... - så kan de sagsøge google fordi de viser siderne?
Nej, men min pointe var, at de muligvis kan sagsøge dem, der køber biletterne til de åbenlyst fejlagtige priser. Edit: Og de bor jo oftest i lande, hvor det er muligt at gennemføre en retssag.. Derfor analogien til hæler/stjæler. Så ikke nødvendigvis 'problem solved' ved at flytte informationsplatformen. Jeg tvivler på at det vil blive prøvet i retten, men muligheden er vel til stede og forøget efter dommen.