Norwegian med solid resultatforbedring og rekordfyldte fly

Poster i 'PRESSEMEDDELELSER' oprettet af Nicki Lolk Sørensen, 16/7/15.

 1. Nicki Lolk Sørensen

  Nicki Lolk Sørensen VIP medlem

  Beskeder:
  2,245
  "Synes godt om" modtaget:
  6,472
  Point:
  113
  Norwegian - 2015-07-16 07:02 CEST
  [​IMG]  Norwegian fremlægger i dag et kvartalsresultat før skat (EBT) på 456 millioner norske kroner. Det er 593 millioner norske kroner bedre end sidste år. Belægningen i kvartalet er på 85 procent. Udviklingen er god i alle Norwegians markeder. Det samme gælder på langdistance, hvor belægningen er over 90 procent og passagertallet mere end fordoblet sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

  Belægningen i andet kvartal var 85 procent, op fem procentpoint sammenlignet med samme periode sidste år. På langdistanceruterne var belægningen endnu højere med 91 procent. I andet kvartal fløj 324.000 passagerer på Norwegians langdistanceruter. Det er mere end en fordobling fra sidste år, hvor passagertallet var 139.000 i dette kvartal. Norwegian flyver nu 434 ruter i Europa, USA og Asien, hvoraf 21 er langdistanceruter. I alt har Norwegian nu 28 langdistanceruter i salg og flere vil komme om få uger heriblandt London Gatwick-Boston.

  I andet kvartal i år blev en ny Boeing 787 Dreamliner og to nye Boeing 737-800 indfaset. Norwegian har nu en flåde på otte Dreamliner-langdistancefly og vil indfase yderligere fire Dreamlinere næste år. Alle de nye Dreamlinere, der leveres herefter vil være større end dem, som Norwegian opererer i dag.

  God udvikling i alle markeder

  I alt fløj syv millioner passagerer med Norwegian i andet kvartal – en stigning på 9 procent. Den stærkeste vækst i antal passagerer havde Norwegian i London Gatwick, tæt efterfulgt af Oslo. Også de spanske lufthavne har solid vækst i antal Norwegian-passagerer. I løbet af kvartalet har Norwegian lanceret indenrigsflyvninger i Spanien samt helt nye ruter til Caribien og mellem Caribien og de amerikanske storbyer Boston, New York og Washington DC.

  Selv med en svag norsk krone går enhedsomkostningerne ned, hvilket sikrer selskabet konkurrencekraft i fremtiden. Omkostningerne til brændstof er gået ned og opvejer mere end effekten af en svag krone. Nye fly bruger væsentlig mere mindre brændstof end ældre fly, hvilket giver Norwegian en betydelig konkurrencefordel. Norwegian har en af verdens yngste flyflåder med en gennemsnitsalder på fire år.

  I andet kvartal omsatte Norwegian for næsten 5,9 milliarder norske kroner, en stigning på 16 procent fra tilsvarende kvartal sidste år. På langdistanceruterne var omsætningsvæksten 60 procent. Samlet kapacitetsvækst (ASK) var på 8 procent i andet kvartal, mens trafikvæksten (RPK) var 15 procent, hvilket hænger sammen med, at hver Norwegian-passager nu i gennemsnit flyver længere end før. Stadig flere kunder køber valgfrie tillægsprodukter om bord.

  Norwegian kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistance

  ”Dette har været et godt kvartal for os med en positiv udvikling jævnt over hele rutenettet – ikke mindst på langdistanceruterne. Vi har fyldt flyene, lanceret nye ruter til spændende destinationer og ikke mindst fået gode anmeldelser fra kunderne i form af to Skytrax-priser,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

  Norwegian blev i juni kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistance i konkurrence med flyselskaber verden over. Norwegian vandt også prisen for bedste lavprisselskab i Europa for tredje år i træk. Skytrax Awards regnes som værende den mest prestigefyldte og anerkendte prisuddeling i flybranchen.

  Se kvartalsrapport for flere tal og detaljer

  Dokumenter
  Q2-rapport 2015
  2015-07-16 07:02 CEST
   

Del denne side