SAS: 70 år og flyvende

Poster i 'PRESSEMEDDELELSER' oprettet af Nicki Lolk Sørensen, 16/9/16.

 1. Nicki Lolk Sørensen

  Nicki Lolk Sørensen VIP medlem

  Beskeder:
  2,290
  "Synes godt om" modtaget:
  7,003
  Point:
  113
  Lørdag den 17. september for præcis 70 år siden lettede det første SAS-fly, og det markeres både i luften og på jorden.

  Som en del af fejringen af Skandinaviens ældste flyselskab har SAS udvalgt en afgang fra Stockholm til København som jubilæumsfly med catwalk med tidligere SAS uniformer ombord, og på alle langruter fra Skandinavien serveres der jubilæumskage. I SAS Loungen i Stockholm (Arlanda), Oslo og København, vil de rejsende desuden bydes på kage og champagne.

  – Det er vigtigt at markere dagen overfor vores passagerer, som flyver med os. Jeg er taknemmelig for hver eneste passager og medarbejder, der har bidraget til SAS’ 70 års historie og vores fremtid. Vi har i 70 år været en del af mange enestående rejsehistorier, og mange flere kommer til fremover, siger Rickard Gustafson, koncerndirektør i SAS.

  SAS blev til i en sammenlægning af de norske, danske og svenske internationale flyselskaber den 1. august 1946. Den første flyvning var den 17. september, hvor 28 særligt indbudte gæster oplevede den første flyafgang med SAS’ nye DC-4 “Dan Viking” fra Stockholm til New York.

  Rejsen tog 25 timer med mellemlandinger i København, Prestwick i Skotland og Gander på Newfoundland. I dag kan du flyve direkte fra for eksempel København/Stockholm – New York på 7 timer.

  Innovative SAS
  SAS har i årtiernes løb lanceret verdens første verdensomspændende service, in-flight entertainmentsystem, turistklasse og sovesæder. SAS var det første flyselskab, der tilbød særskilte check-in faciliteter og lounger, og vi ansatte den første kvindelige erhvervspilot. SAS var også ledende på grønne flyvninger, spare på flybrændstoffet og reducere udledning af CO2. Disse historiske eksempler har banet vejen for, hvor vi står i dag, med fokus på at gøre livet nemmere for Skandinaviens travle rejsende.

  – SAS har været first mover på mange vigtige ting i hele flybranchen. Vores vigtigste opgave er at blive ved med at være innovative og gøre livet enklere for vores kunder. Når man flyver med SAS skal der være det ekstra, der gør, at vores passagerer flyver med os. For eksempel ved at have fast track, den bedste europæiske rejseapp, lækre kabiner, en bedre service og gøre hele oplevelsen fra start til slut nemt, hurtigt og effektivt, siger Rickard Gustafson.

  SAS er i gang med at udvikle flere radikalt nye idéer og innovationer til fremtidens rejser – lige fra boardingpas til fly, som sidder under huden, til smarte og personlige bagagemærker. Kabinepersonalet er udstyret med Cabin Crew Devices. Via disse iPad Mini bliver deres arbejde nemmere, og de gør, at de kan give rejsende med SAS endnu bedre service. På disse enheder kan man kontrollere ting som status på bagageoverførsler, flyforbindelser og EuroBonus medlemsinformationer.

  Historiske priser på billetter
  SAS’ fødselsdag bliver også fejret med flyrejser til historiske priser. I dag fra kl. 9 og 70 timer frem vil man på SAS’ hjemmeside finde billetter til ekstra gode priser. Se højdepunkterne af SAS’ 70 år på vingerne indtil nu på: https://scandinaviantraveler.com/sas70

  http://www.sasgroup.net/en/history-milestones/
   

Del denne side