SAS Gold Lounge Oslo

Poster i 'SAS | EUROBONUS' oprettet af jefi99, 21/6/14.

 1. jefi99

  jefi99 Titanium VIP Member

  Beskeder:
  2,282
  "Synes godt om" modtaget:
  4,782
  Point:
  113
  Bonusfeber.dk har været i Oslo Gardermoen lufthavn – og testet SAS Gold Lounge. Så velkommen til “Lounge Lørdag”.
  Hvis man har SAS Lounge i CPH som reference er der en række ligheder, og nogle få forskelle. En af de væsentlige forskelle er, at man ved indgangen til loungen i CPH bliver opdelt. Hvis man har adgang på baggrund af sin flybillet bliver man sendt til venstre i SAS Loungen, og hvis man har adgang på baggrund af statuskort så bliver man sendt til højre og op ad trappen til SAS Gold Loungen. I OSL er der kun ét checkpoint, idet man skal igennem SAS Lounge for at få adgang til Gold Lounge, og denne dør er ubemandet.
  [​IMG]
  Business menu
  Meget kort er forskellen på de to typer lounges, at der i Gold Lounge findes spiritus, og bedre vin og øl. Jeg besøgte SAS Gold Lounge i OSL en torsdag eftermiddag, og der var loungen ganske velbesøgt. Det var svært at finde en privat siddeplads, og helt umuligt hvis man ville have plads i nærheden af en stikkontakt. I praksis sad man skulder ved skulder.
  [​IMG]
  Hotdogs i loungen er et fast torsdagsindslag
  Madudbuddet var meget lig det man kender fra CPH. Denne eftermiddag var menuen hotdogs, koldrøget laks, bulgur med oksekødsstrimler, salat, og ellers diverse snacks. Der fandtes hvid- og rosévin på køl, og med sommeren om hjørnet, tænkte jeg at jeg hellere måtte til at vænne mig til smagen af rosé. Det var en franskmand ved navn Jean Paul fra Gascoigne, der var på etiketten. I Gold loungen tilbyder man også alkoholfri hvid- og rødvin, i tillæg til alkoholfri øl.
  [​IMG]
  Udbuddet af vin og spiritus i SAS Gold Lounge
  En ting som man tilbyder i OSL loungen er en juiceautomat, der på befaling spyr en af fire forskellige slags lavkvalitetsjuice ud i glas.
  [​IMG]
  Juiceautomat
  Udsigten fra loungen er noget kedelig. Den store glaspanorama facade giver gæsterne et vue ud over transitområdet med dutyfree shops og deslige. Noget af det mest overraskende, var den elendige internetforbindelse. Man kan som i CPH logge på SAS-Wipoint, og ved hjælp af password få forbindelse ud i verden via sin computer. Men det fungerer ikke så godt. Faktisk næsten ikke. Jeg nåede at få hul igennem et par minutter, og så var den fornøjelse slut. Om det var en enlig svale, eller svipser, ved jeg ikke. Men det er absolut ikke tilgiveligt ikke at have internetadgang i en lounge for et selskab som, i fordumstid (læs: Jan Carlzons tid) i hvert fald, var The Businessman’s Airline. Man har i vid udstrækning adopteret det samme nye interiør-design som i CPH og ARN, med nye lamper og andre småjusteringer, men beholdt det gamle lyse skandinaviske udtræk i træpaneler, døre og gulve.
  [​IMG]
  Gold Lounge interiør

  SAS Lounge (non-Gold)
  En lille fordel ved den “almindelige” lounge er, at man har lidt udsigt igennem afgangshallen udover tarmac’en, og kan fordrive tiden med at spotte lidt fly. Men man må nøjes med øl og vin på fad. Jeg smagte ikke på vinen, så jeg skal holde mig fra at bedømme den, men vil lade læseren gætte på kvaliteten.
  [​IMG]
  SAS Lounge vin på fad. Bemærk at billedet er fra SAS Lounge og ikke fra SAS Gold Lounge.
  Den torsdag, Bonusfeber besøgte Guld Loungen var guldstuen (som den populært kaldes blandt nordmænd) som nævnt propfyldt, mens SAS Lounge var knapt så crowded. I SAS Lounge er der også flere computere til rådighed, end der er i Gold Loungen, men generelt fornemmer man trenden er, at folk i stigende grad benytter laptops, tablets og smartphones i stedet for de computere, der stilles til rådighed. I begge lounge er der et fornuftigt udvalg af skandinaviske, finske og internationale aviser. Jyllands-Posten, Børsen, Berlingske Tidende, BT og Politiken udgør de danske. Derudover er der et meget blandet og svingende udvalg af magasiner så som Bo Bedre, Auto Motor & Sport og The Economist. Personalet var smilende og venlige, og særligt den del der tog sig af catering, oprydning og rengøring fandt jeg mere emsige og imødekommende sammenlignet med loungen i Kastrup. Det er naturligvis en subjektiv vurdering, og kan være et udtryk for nationale kulturforskelle eller arbejdskultur.
  [​IMG]
  SAS Lounge – computere og interiør
  Adgang til SAS Lounge får man, hvis man flyver SAS Plus eller Business, Star Alliance business class, eller hvis man flyver Star Alliance economy og har Star Alliance Gold-kort. Endvidere har visse partnere aftale med SAS om loungeadgang (Widerøe, Air Baltic, Estonian), ligesom SAS Pandion kortindehavere har adgang til loungen uanset hvilket flyselskab, de flyver med. SAS
  Loungerne i Oslo har åbent fra kl 5:10 til 30 minutter før sidste SAS afgang.


  Read the whole post here.
   
  Christian Løn, Kristian og Rune "Synes godt om dette"
 2. Rune

  Rune VIP medlem

  Beskeder:
  166
  "Synes godt om" modtaget:
  484
  Point:
  63
  Tak for indblikket i OSL loungen.

  Det er rigtig at (især Guld afdelingen) kan være rigtig tæt pakket. Men med de priser der er på mad og drikke i lufthavnen kan man ikke fortænke folk i at myldre til gratis forplejning.

  Bemærk iøvrigt at der netop er åbnet en ny indenrigs lounge i OSL. Forhåbentlig kan den tage lidt af presset.
   
  Senest redigeret: 21/6/14
  Henrik Olsen "Synes godt om" dette.
 3. Christian Løn

  Christian Løn VIP medlem

  Beskeder:
  229
  "Synes godt om" modtaget:
  391
  Point:
  63
  Jeg sidder netop nu i Gold loungen i Oslo på en søndag eftermiddag. I dag har de valgt ikke at have sparkling vand på flaske, men et skilt i køleskabet, hvor der står at der er sodavann i dispenseren. Når man nu plejer at drikke sparkling vand på flaske med navn Farris, så bliver man lidt snobbet når man skal sparkling vand fra en hane med et blå og hvidt skilt hvor der står sodavann:)
   
  Schwert "Synes godt om" dette.
 4. Henrik Olsen

  Henrik Olsen co-founder Redaktør

  Beskeder:
  11,610
  "Synes godt om" modtaget:
  26,692
  Point:
  113
  Det forstår man godt - jeg er lidt af samme type omkring det der bobblevand (uden alkohol) - De bliver bare aldrig lige godt når det kommer fra en maskine.
   
  Christian Løn "Synes godt om" dette.

Del denne side