Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
For at nå til Tasmanien, fløj jeg med Virgin Australia fra Sydney til Launceston. Virgin Australia scorer altid højt på lister om service og kundevenlighed. For ikke så længe siden, var flyselskabet igen i Skytrax top 20 over verdens bedste flyselskaber. I denne anmeldelse, tager jeg dig med på en tur i economy class på en indenrigsflyvning med Virgin Australia.
Denne artikel er en del af en serie om en lang rejse til Australien, New Zealand og Cook Øerne. Vi har tidligere bragt de første to artikler fra Brussels til Bangkok og videre til Sydney med Thai Airways. Introduktionen til hele rejsen kan du læse her. Fornyelig bragte vi også en guide med tips til Sydney. Nu tager jeg videre til Tasmanien med Virgin Australia.
På vej til Tasmanien
Efter er tre dages ophold i Sydney, var det tid til at rejse videre. For at være mere præcis, til Tasmanien! Temperaturen var stadig behagelig i Sydney, men det ville ændre sig eftersom øen ligger en del længere sydpå.
Jeg kunne allerede checke ind 48 timer inden afgang og gratis vælge et sæde. Det kunne nemt og uden problemer klares på hjemmesiden. Hvis du ønsker at reservere dit sæde tidligere, skal du betale for fornøjelsen. Prisen er i øvrigt meget overkommelig, men for sådan en kort flyvning syntes jeg ikke det var nødvendigt at vælge på forhånd.
Fra mit hotel i Sydney (Mascot), kunne jeg nemt (på 20 minutter) gå til indenrigsterminalen. Ankommet til terminalen, kunne jeg se det var meget roligt. Jeg kunne desværre ikke udskrive mit boardingkort fra maskinen. Heldigvis kunne en medarbejder klare det for mig. Det var direkte min tur, og efter at have checket min lille kuffert ind, blev jeg ønsket en god tur. En af fordelene ved Virgin Australia er, at indchecket bagage (op til 23 kg) er gratis med i billetten på indenrigsrejser. Det gjorde ikke mig så meget, men jeg syntes det var nemmere at checke den lille kuffert ind, end at slæbe den med gennem sikkerhedscheck og terminalen.
Også ved sikkerhedskontrollen var det stille og rolig. Det var i øvrigt heller ikke noget problem at tage væsker med ombord (kun ved indenrigsrejser). Personalet ved sikkerhedskontrollen var venlig og easy-going.
Sydney indenrigsterminal
Direkte da jeg kom ind ad terminalen, lagde jeg mærke til den hyggelige og åbne indretning af terminalen. Over det hele var der trendy restauranter og butikker. Og derudover der er masser af opladningspunkter til din laptop og telefon. Jeg må nok sige, at det er en af de bedre lufthavne i verden, som jeg har besøgt. Udstråling, de hyggelige restauranter, og øje for design og brugervenlighed gav mig en god fornemmelse.
Også ved gaten, var der nok opladningssteder og gratis aviser fra Virgin Australia.
Virgin Australia bruger et antal faste gates på lufthavnen i Sydney, og de er derfor også udsmykket i flyselskabets egen stil.
Boarding
Efter jeg havde ventet i omkring en time, var det tid til at boarde. Boarding forløb i strikt rækkefølge og der var en separat kø i priority kunder. Jeg tilhørte også denne gang den sidste gruppe. Jeg har nemlig ikke Gold eller Platinum status hos Virgin Australia, Delta eller (den gang) Airberlin.
Ombord blev mit boardingkort checket endnu en gang, og jeg blev ønsket velkommen ombord med et smil. Efter et kort ord fra kaptajnen og en omfattende sikkerhedsinstruks, tog vi afsted til tide mod Launceston. Flyvningen var beregnet til 90 minutter. En relativ kort tur, efter australske tilstande.
Service
Kort efter take-off, startede kabinepersonalet med servicen. Alle passagerer får gratis noget at drikke og en lille snack. Du kan vælge mellem kaffe, te, vand, eller appelsinjuice. Dertil blev der serveret en småkage. Personalet var venlig og tog god tid til hver passager. Drikkevarer blev serveret på et lille fad, eventuelt sammen med mælk og sukker. Det var ingen problem med en anden omgang.
Udover de gratis drikkevarer og snack, er der også et menukort med overkommelige priser. For eksempel koster en cola, limonade eller en flaske vand 3 dollar. Det er knap 15 kroner. En sandwich med noget at drikke koster 11 dollar, eller 50 kroner.
Efter serveringen, kom personalet forbi to gange for at rydde affaldet op. Desværre var der inden underholdningssystem bygget ind i flyet, heller ikke i loftet. Det var dog ingen problem for sådan en kort flyvning.
Mængden af benplads syntes jeg var fint. Der var nogenlunde plads til mine ben. Jeg havde heldet med mig at sædet ved siden af mig var tomt.
Omkring 30 minutter inden landingen, fortælte kaptajnen om vejret og den forventede ankomsttid. Det var faktisk en del køligere i Launceston, men med temparaturer mellem 10 og 13 grader, stadig en del bedre end vinteren derhjemme.
Ankomst Launceston
På ingen tid var vi på jorden på Tasmanien. Vi steg ud ned ad trapper. Alle passagerer blev endnu en gang takket for at flyve med Virgin Australia. De fleste passagerer havde tykke jakker og huer på, mens jeg steg ud med korte ærmer. Det var egentlig slet ikke så koldt, men 13 grader er åbenbart meget koldt for Australien.
Denne artikel er oprindeligt skrevet af Roij Scholten fra vores søsterside Insideflyer.nl
[…] her. Fornyelig bragte vi også en guide med tips til Sydney, som blev fulgt af en anmeldelse af en indenrigsflyvning til Tasmanien med Virgin Australia. Vi bragte en guide til Tasmanien og i sidste afsnit, fortalte jeg om mine oplevelser med Jetstar […]