Flyvningen: QR163 DOH-CPH 14:45-19:20 – 6h35min. Boeing 787-8 Dreamliner A7-BCW Disclaimer: Billeder fra iPhone 5s Før afgang: Jeg var ankommet til Dohas Hamad International-lufthavn med fly cirka to timer inden afgang, og havde derfor tid til et besøg i Qatar Airways’ Al Mourjan Business lounge. Efter en del timer på farten indledte jeg loungebesøget med et langt, tiltrængt bad, inden jeg gik mod restauranten for at stille den værste sult. I loungen serveres der fra tid til anden champagne fra huset Krug, og denne tirsdag i december havde jeg heldet med mig. Jeg er af den overbevisning, at man kan spise det meste til champagne, valget faldt derfor på lam med en krydret tomatsovs. Mens jeg ventede på maden plukkede jeg lidt fra den salte buffet, det meste var okay, men langt fra fantastisk. Lammet blev serveret, og sørme om champagneglasset ikke også blev fyldt op – god service! Efter maden gik jeg en runde i loungen og derefter direkte til gate for ombordstigning. Dette skulle blive fjerde flyvning med Qatar indenfor 24 timer, og jeg var derfor spændt på, om man kunne levere rigtig pirority boarding – noget som var mislykkedes på de tre tidligere flyvninger. Også denne gang var det en fiasko. Passagerer over det hele og ingen kontrol med hvem som går ombord. At man som udgangspunkt kun kan anvende én bro på en Dreamliner, gør det bestemt heller ikke bedre… Vel ombord svinger jeg til venstre og finder 3A. Kabinen er lys, luftig og virker indbydende. Hel klart et sted man kan tilbringe nogle timer med god komfort. Ved sædet venter et Armarni amenity kit som ved første øjekast virker lidt billigt, indholdet er dog okay. Herefter er der tilbud om noget at drikke og valg mellem koldt eller varmt håndklæde. Valget falder på et koldt håndklæde, et glas champagne og et glas vand. Sæderne har en mængde features, og de kan naturligvis lægges ned så de bliver helt flade. Mere relevant på en eftermiddags- og aftenflyvning som denne er dog hvile/loungepositionen. Omkring sædet findes forskellige rum til opbevaring og to gode borde ud over det ”rigtige” bord.
I luften: Vel i luften går kabinechefen en runde for at hilse på, og hver enkelt bliver takket for at have valgt Qatar denne skønne dag. Kort efter indledes serveringen, dagens menu består af 1 suppe, 2 forretter, 3 hovedretter, ost og 3 desserter. Jeg går direkte til forretten og valget falder på ”Grilled prawns with saffron crushed potato and spring onion salad”. Meget velsmagende uden at være wow. Hertil hvid Bourgogne og Riesling Spätlese. Begge er glimrende vine, men jeg foretrækker Bourgognen. Alle ved hvordan kød kan være en udfordring, når det serveres mere end 10 kilometer over havets overflade, og derfor vælger jeg fisk til hovedret. ”Hammour baked with herbs in a banana leaf” er ikke kun et fancy navn, retten er også kreeret af celebrity chef Mr. Vineet. Jeg er sikker på den gæve kok har haft de bedste intentioner, desværre har fisken fået for meget. Den kedelige fisk som også har en trist bismag af mosevand er dog godt kamuflere i den velsmagende sovs og ligeså er risene også veltilberedte. Havde fisken været en anden og lidt bedre, er der ingen tvivl om, at det er en glimrende ret som Mr. Vineet kan være stolt af. Jeg er ingen ostespiser og sprang derfor direkte til desserterne. ”Soyeux” fra Ladurée og "gourmet icecream”. Første var rigtig god, fin balance mellem den søde kage og den syrlige frugt coulis. Isen var okay. Efter maden var det tid til at få lidt fra hånden, verden går jo ikke i stå, fordi man i dag sidder på et fly. Det gamle motto ”uden mad og drikke duer helten ikke” gælder dog stadig, og her var sidebordene perfekte. Qatar serverer chokolade fra Valrhona og den går glimrende sammen med en 2011 Sain-Emillion Grand Cru Classé. På den måde gik resten af flyvningen stille og roligt med lidt faglig fordybelse. Landing var planmæssig og efter 15 minutter var jeg på vej hjem. Andre rejsebeskrivelser jeg har skrevet: I tidsmaskine over Stillehavet: Asiana A380 First Class Seoul-Los Angeles
God triplog til inspiration for de forhåbentlig mange IF´ere her der nåede at booke QR business tilbuddet. Interesserede kan også læse her om min tur til Japan i QR dreamliner. https://insideflyer.dk/forums/threads/til-japan-med-qr-787-dreamliner.1904/ Som den madglade læser vil se skal man holde sig fra retter kreeret af chef Vineet.