Kommende blodbad fra Stockholm:

Poster i 'NYHEDER' oprettet af Erobran, 15/10/21.

 1. Erobran

  Erobran Aktivt medlem

  Beskeder:
  47
  "Synes godt om" modtaget:
  171
  Point:
  33
  Jeg har lavet denne lille analyse hvad jeg tror vil ske i det svenske marked i den nærmeste fremtid


  Det Scenarie jeg ser foran mig er dette:
  Ryanair er aggresive alle vegne og har i mange år været aggresive fra Skavsta, Det har dog rykket deres operationer ind i Arlanda og derved "skippet" den sekundære lufthavn ligesom de har gjort mange steder i europa de sidste mange år. = Ryanair forbliver i Arlanda og også på svensk indenrigs.

  EuroWings er forholdsvis nye i det svenske marked men har dog haft ruter fx Hamborg-Stockholm som de overtog fra lufthansa da LH splittede sine operationer op, jeg ved ikke hvordan svenskerne vil tage imod dem men jeg kan forstille mig at EuroWings vil være nogle der trækker sig på sigt på grund af presset fra Ryanair, SAS og Norwegian der er på vej tilbage.

  Norwegian: Har været i en dyb krise og nærmest konkurs men blev reddet med få sekunder igen, Svenskerne kender branded og har "tillid" til dem så godt som man nu kan, De har på det seneste(før covids indtog) syltet det skandinaviske marked til fordel for Gatwick, Amsterdam, Paris m.fl samt et langruteprogram der slog særdeles fejl. De er vendt tilbage til deres kernemarked der hedder det skandinaviske marked og jeg tror ikke de begår den samme fejl igen. De skal nok klare den, omend med stærk konkurrence fra Ryanair på "lavpris-indenrigsmarkedet", Der har vi også set hvordan Ryanair(og easyJet) har fortrængt selv de nationale netværkselskaber fra indenrigsruter.

  SAS: Netværkselskab med bølger og høj belægning, delvist ejet af den svenske stat og beses som "kritisk infrastruktur" Dette så vi også i Danmark hvor staten gik ind og betalte 2 daglige rotationer med ATR under coronakrisen på Aalborg-København. SAS skal nok klare den på sigt.

  Finnair: De slog til fordi de har så meget kapacitet i Helsinki at de ikke ellers ved hvad de skal gøre af den, den gør ondt på SAS og vil gøre det længe, MEN når de normale rejsemønstre vender tilbage så vil vi nok også se at Finnair atter trækker sig ud af Stockholm for at satse på Helsinki atter engang.

  (United Airlines): En joker i det hele, Kan gøre ondt på Finnairs forhåbning om en New York Rute fra Stockholm idet at de helt sikkert hellere samarbejder med SAS end Finnair.

  Flyr: Stor satsning i Norge, vil gøre ondt på Norwegian i Oslo men ved nok også en god del om forretning til indtil videre at holde sig væk fra Stockholm UDOVER med en eventuel enkel rute på Oslo-ARN ligesom de har åbnet København-Oslo.

  easyJet: Stor europæisk spiller men et selskab der er ved at få egen forretning op og stå igen, Vil i nærmeste fremtid ikke åbne base i Stockholm.

  Wizzair: De har ekspanderet voldsomt under coronapandamien, De lavede en masiv satsning på norsk indenrigs der slog fejl, de hygger sig nu meget godt i Skavsta og har også udtalt til lokale medier at de ingen intension har om at flytte Flygplass til Arlanda efter Ryanair lavede dette nummer. Man ser måske en voldsom ekspansion ud i europa fra Skavsta men de går ikke ind i Arlanda eller på svensk indenrigs da de har lært af deres norske fejl.
   
  Senest redigeret: 15/10/21
  obs, Henrik Olsen, asf og 7 andre "Synes godt om" dette.
 2. Erobran

  Erobran Aktivt medlem

  Beskeder:
  47
  "Synes godt om" modtaget:
  171
  Point:
  33
  Jeg må desværre opdatere denne analyse:
  og den bør ændres til "Blodbadet i norden"

  Der var under skrivelse af denne analyse ikke taget højde for at Ryanair også ville gå aggresivt til værks fra Oslo og gå direkte ind på "trekanten" fra både Oslo og Stockholm.

  København-Stockholm er endnu ikke blevet annonceret men dette sker nok inden en overskuelig fremtid, Ryanair har annonceret at de går direkte ind på Oslo-Stockholm og direkte ind på Oslo-København som er 2 af SAS og Norwegians aller vigtigste ruter uden sammenligning. (EuroWings har dog annonceret København-Stockholm dog pt kun med frekvens af 2 daglige).

  Hvis jeg skal lave en ny forudsigelse så vil det være at SAS nok skal klare den ud på den anden side af dette blodbad. Norwegian derimod, de vil få det rigtig hårdt for fremtiden, Siden SAS nok skal klare den ud på den anden side er fordi de har feed netværk indtil bølger der afgår både interkontinentalt og intraeuropæisk, de kommer dog til at bløde gevaldigt under dette blodbad.

  Eurowings: Samme forudsigelse som tidligere.

  SAS: Samme forudsigelse som tidligere

  Wizzair: Samme forudsigelse som tidligere

  Norwegian: Norwegian er i forvejen et presset selskab der netop er ved at være på fode igen, de vil lide eksplosivt under dette blodbad og hvis jeg skal forudsige noget omkring dem er at de vil få det utrolig hårdt og faktisk talt lide under dette blodbad, Det er for tidligt at sige noget om en konkurs eller ej, det må man se på marked, Norwegian har dog den fordel at de har et ry i Norge som er lettere positivt, Ryanair det modsatte og dette kan i sidste ende være en fordel for Norwegian.

  Flyr: Nystartet projekt der netop har hentet sit fly nummer 4 ind og har derudover en bestilling på ydligere 8 fly, det er en stor satsning og må jeg være ærlig er det svært at spå en om netop dette selskab da det kan gå begge veje.

  og nu til ja, Ryanair: KÆMPE Intereuropæisk lavprisselskab med næsten 500 fly som hver en mand kender og faktisk til dels frygter at få i sin baghave, dette er nu sket i Stockholm og Oslo hvor de etablere baser og vil gå direkte ind på trekanten i konkurrence med SAS og Norwegian og til dels Flyr der flyver med 2 ugentlige på CPH-OSL, Ryanair kan presse priserne hvis de gider helt ned til 10 Danske kroner pr billet UDEN at det reelt påvirker dem og dette stunt er set mange gange før, det er ikke til at spå hvor mange leisure passagerer der vil erstatte Norwegian med Ryanair hvis priserne er til dette, Alt afhænger af hvor mange frekvenser om dagen eller om ugen Ryanair går ind med, opdatering følger heraf når frekvenser forelægger. konklusion er dog at Ryanair har set forretning i det skandinaviske marked og de vil gøre alt for at dræbe konkurrenterne nu så de kan få enevælde, dette er tidligere bl.a set i italien hvor de bl.a var medvirkende til at Alitalia gik på røv og albuer, Ryanair snuser blod og forretning og det kan de lide.

  easyJet: Holder sig ude af det skandinaviske blodbad, måske lidt popupruter til CPH som er set tidligere.

  Vi tilføjer også lige Widerøe som ikke var med i tidligere forudsigelse:
  Widerøe: Da dette nu handler om Norge skal dette selskab selvfølgelig også inkluderes. Widerøe er/var et feederselskab til SAS fra mindre norske byer men er gledet længere væk fra SAS kernen og er begyndt at koncentrere sig om sig selv, De er fortsat med i EuroBonus men tiden må vise om de opretter deres eget bonusprogram, det er aggresive fra Bergen med en flåde af helt nye Embraer fly som de blandt andet har åbnet 2 daglige til London Heathrow med. Widerøe flyver til små norske udørkner som ingen andre betjener og derfor vil det skandinaviske blodbad ikke påvirke netop Widerøe som det vil påvirke alle de andre selskaber.
   
  obs, Beaglen, T4L og 8 andre "Synes godt om" dette.
 3. obs

  obs VIP medlem

  Beskeder:
  1,419
  "Synes godt om" modtaget:
  2,903
  Point:
  113
  Spændende, hvis RyanAir også vil etablere sig i hovedstadstrianglen. Så kan SAS da virkelig få kam til sit hår, hvis FR er aggressive nok... Er der kommet mere info ud om, hvornår de vil etablere sig der?

  Synes det er ret grotesk, hvad SAS indimellem vil have for en billet i Skandinavien. Men selvfølgelig, når man nærmest vil forære billetter till feriedestinationer langt længere bort, så skal de penge jo hentes hjem et eller andet sted. Spændende at se, hvordan Anko vil klare det at gå i spagat mellem business og ferierejsende. Det har SAS jo forsøgt sig med før, og det er vel ikke altid gået lige godt.

  Og godt nytår til alle herinde! :)
   
  Ulrik og Henry "Synes godt om" dette.
 4. Henry

  Henry VIP medlem

  Beskeder:
  5,709
  "Synes godt om" modtaget:
  11,020
  Point:
  113
  Så længe folk vil betale de priser, så skal SAS vel bare at fortsætte med at tage sig godt betalt.
   
  Erwin Lansing og Ulrik "Synes godt om" dette.
 5. Erobran

  Erobran Aktivt medlem

  Beskeder:
  47
  "Synes godt om" modtaget:
  171
  Point:
  33
  Ifølge de norske kilder jeg har kigget på og Ryanair.com kan jeg endnu ikke se noget der er lagt op fra Oslo til CPH endnu.

  Men man kan faktisk principielt allerede flyve CPH-ARN hvis man vil på en lille køretur. Ryanair flyver 3 gange om dagen på ARN-MMX for en flad 50'er.
   
  obs, T4L og Henry "Synes godt om dette"
 6. Erobran

  Erobran Aktivt medlem

  Beskeder:
  47
  "Synes godt om" modtaget:
  171
  Point:
  33
  Her til tråden skal annonceres at EuroWings åbner 3 nye ruter fra ARN.

  Alicante, Köln og Rhodos skulle være disse ruter.
   
  Henry "Synes godt om" dette.
 7. Erobran

  Erobran Aktivt medlem

  Beskeder:
  47
  "Synes godt om" modtaget:
  171
  Point:
  33
  Senest redigeret: 30/1/22
  Kenneth K, obs, Erwin Lansing og 2 andre "Synes godt om" dette.
 8. Erobran

  Erobran Aktivt medlem

  Beskeder:
  47
  "Synes godt om" modtaget:
  171
  Point:
  33
  Vi vender kort blikket imod Norge.

  I Norge har vi de seneste uger set at Flyr de ekspandere voldsomt ved at annoncere en masse nye ruter. bl.a har disse annonceringer ført en rute til Billund med sig fra Oslo i skarp konkurrence til SAS og Norwegian der ligeledes beflyver ruten.

  Hvis man kigger imod Norges vestkyst finder man også en bejler der står på spring for at få marked. Widerøe som nærmest altid har fungeret som et "feeder" selskab til SAS er gået solo og er ved at opbygge et mindre HUB i Bergen hvor selskabet selv er begyndt at feede ind til egne ruter, Widerøe er ligeledes gået ind på ruten til Oslo som er en rute SAS altid har været alene om at betjene hvis man snakker om selskaber inden for SAS gruppen. Widerøe har ligeledes etableret eget ground handling selskab(WGH) og dette er også et tegn på at selskabet bevæger sig længere og længere væk fra SAS aktiviteter.

  Jeg følger udviklingen nøje og vender tilbage.
   
  Henrik Olsen, PENSIONISTEN, Jeblin og 3 andre "Synes godt om" dette.
 9. Erobran

  Erobran Aktivt medlem

  Beskeder:
  47
  "Synes godt om" modtaget:
  171
  Point:
  33
  Endnu en torn i øjet på SAS og Norwegian. Flyr har pr dags dato valgt at lancere et nyt Bonusprogram, kaldet "Flyr+".

  Et bonusprogram fra Flyr kan virkelig vise sig på sigt at være en torn i øjet på SAS og Norwegian.
   
  Henry "Synes godt om" dette.
 10. Henry

  Henry VIP medlem

  Beskeder:
  5,709
  "Synes godt om" modtaget:
  11,020
  Point:
  113
  Enig - men det afhænger af hvilke fordele programmet giver, hvilke ruter Flyr har i deres program og hvilke typer rejsende, der er på disse ruter.

  Det ser ud til, at Flyr er stærk på ruter fra Billund og København til udvalgte lufthavne i Norge (formentlig med en mellemlanding i Oslo). Som jeg umiddelbart ser det, er frekvensen til visse lufthavne i Norge 2 om ugen (når man kommer fra CPH). For den fleksible fritidsrejsende er dette sikkert fint - men en effektiv forretningsrejsende vil formentlig have lidt flere valgmuligheder.
   
  Peter F. og Ulrik "Synes godt om" dette.
 11. Erobran

  Erobran Aktivt medlem

  Beskeder:
  47
  "Synes godt om" modtaget:
  171
  Point:
  33
  Flyrs fordelsprogram drejer sig i bogstavligtalt om et "klippekort" hvor man ved hver 10 flyvning får en voucher til Flyr på 500NOK. derudover får man altid 10% rabat på standardbilletter når man er medlem af deres fordelsprogram.

  https://insideflyer.dk/flyr-lancere-bonusprogram/
   
  Henry "Synes godt om" dette.
 12. Henry

  Henry VIP medlem

  Beskeder:
  5,709
  "Synes godt om" modtaget:
  11,020
  Point:
  113
  Sammenlignet med EuroBonus er det en klar fordel, at få en voucher, der altid kan indløses frem for "point", der kun kan bruges, når der er bonusbillet til salg. Det er også fint med en kontant rabat på standardbilletter.

  Man skal nok analyserer vilkårene for at finde detaljerne - og se, om der er nogle fælder. Jeg kunne eksempelvis tænke på et par stykker:
  • Er der forældelse på "klippekortet"? Over hvor lang periode kan man opsamle klip?
  • Hvem får voucheren? Er det ligesom andre programmer, hvor firmaet betaler og den rejsende får point? Eller tilfalder "rabatten" firmaet?
  • De 10% rabat op standard billetten: Er det op hele billetprisen? Eller kun på prisen før skatter og afgifter? Og hvordan udbetales denne rabat? Er det fradrag i billetprisen, en rabat på næste rejse eller ....?
  Med mit rejsemønster er Flyr absolut ikke interessant for mig. Og derfor vil jeg heller ikke bruge tid på at gennemgå og analysere deres loyalitetsprogram. Men måske er der en IF-er, der har lyst til at lave en sådan analyse og dele den med os andre?
   
  Erobran "Synes godt om" dette.
 13. Offlyer

  Offlyer VIP medlem

  Beskeder:
  973
  "Synes godt om" modtaget:
  3,172
  Point:
  93
  PENSIONISTEN, Peter F. og Henry "Synes godt om dette"

Del denne side