SAS kampagne: 4X point = Fast Track til status og fordele?

SAS Fast Track

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS giver nogle af medlemmerne i EuroBonus mulighed for hurtigt at få guld- eller diamant status. Endda for “billige” penge. Denne artikel giver et par eksempler til inspiration.

SAS har lige lanceret en kampagne, som måske kan give dig en rigtig god mulighed for at beholde eller få en højere status i loyalitetsprogrammet EuroBonus. En enkelt returrejse på plus til New York kan give mig et guldkort for bare 8.634 kroner. Og sølvkortet er hjemme med en rejse til Trondheim for bare 1.880 kroner.

Foto: SAS

Skulle jeg får lyst til mange billige point, kan jeg hente knap 30.000 point til status for blot 4.350 kroner. Det kan jeg hente på en week-end i Warszawa. Og så har jeg fået to-tredjedele af et guldkort.

Kort om status i EuroBonus

SAS EuroBonus har 3 statusniveauer, som fremgår af www.sas.dk: Sølv, guld og diamant:

  • Sølvstatus får du, når du har optjent 20.000 statusgivende point eller foretaget 10 flyvninger med SAS eller Widerøe indenfor din personlige optjeningsperiode
  • Guldstatus får du, når du har optjent 45.000 statusgivende point eller foretaget 45 flyvninger med SAS eller Widerøe indenfor din personlige optjeningsperiode
  • Diamantstatus får du, når du har optjent 90.000 statusgivende point eller foretaget 90 flyvninger med SAS eller Widerøe indenfor din personlige optjeningsperiode

I SAS nye kampagne, får du i april kvartal fast-track til optjening af status. Ud over de basispoint, du normalt optjener, vil du få 3 gange så mange statuspoint (statuspoint kan ikke bruges til at betale for bonusbilletter – de tæller kun med i beregningen af statusniveauet). Så på en flyvning, hvor du normalt optjener 500, vil du i kampagne perioden også optjene 1500 statuspoint (i.alt 2.000 point, som tæller med i beregningen af status). Og den ene flyvning tæller med i statusberegningen som 4 flyvninger.

Men statusjægerne på InsideFlyer ved, at man med lidt umage kan hente guldstatus. Det kræver blot lidt planlægning.

Skal du gå efter point eller flyvninger i kampagnen?

Hvis du vil have et guldkort, skal du enten have 45 flyvninger eller optjene 45.000 point pr. flyvning. Så med andre ord, er nøgletallet 1.000 point pr. flyvning. Hvis du generelt flyver på korte ruter og har billige billetter, så du optjener under 1.000 point pr. flyvning, så skal du gå efter at opnå status med antallet af flyvninger.

Hvis du normalt får din status ved at optjener point, så skal formentlig tage et par ture, hvor du optjener mange point på kampagnen. Et eksempel kunne være en rejse fra Aarhus via København og Stockholm til Warszawa på en billig plusbillet. Prisen er fundet på en billet med udrejse fredag d. 7. maj og hjemrejse søndag d. 9. maj.

Som det fremgår, kan jeg få en billet, hvor jeg optjener 3.749 EuroBonus point til bare 2.190 kroner. Med en firdobling af optjeningen, vil jeg få knap 15.000 point. Det er en 3. del af et guldkort. Hvis jeg bruger week-enden i Warszawa, kan jeg få en hjemrejse via Stockholm og København til samme pris. Og med samme pointoptjening. Og to-tredjedele af guldkortet er hjemme.

Det er specielt vigtigt at være opmærksom på, at optjeningen i kampagneperioden vil supplere optjeningen i resten af året. Så hvis jeg tager den foreslåede tur, skal jeg resten af året bare hente godt 15.000 point for at guldkortet er hjemme. Af disse kan 12.000 point kan tjenes på et SAS EuroBonus MasterCard Premium.

De knap 30.000 point forudsætter, at jeg flyver fra Aarhus og i forvejen har et guldkort, som giver 25% bonus på pointoptjeningen.

Forny guldkortet på en enkelt rejse

En lidt dyrere mulighed er en returbillet på plus til New York. Her her guldkortet hjemme for 8.634 kroner – jeg vil nemlig få 5.937 point både på udrejse og hjemrejsen, altså i alt knap 47.500 point. Det skal igen understreges, at billetten er med udrejse fra Aarhus og en ekstra bonus på 25% til medlemmer med guld- og diamant status.

Sølvkortet er hjemme med en enkelt rejse.

Hvis jeg vil optjene status på antallet af flyvninger, kan jeg få sølvstatus for blot 1.880 kroner. Prisen er fundet for den billigste billet for en tur d. 7. maj:

  • 06.45, SK 1240, Aarhus – København (ankomst 07.20)
  • 08.10, SK 1462, København – Oslo (ankomst 09.20)
  • 10.50, SK 338, Oslo – Trondheim (ankomst 11.45)
  • 16.00, SK 371, Trondheim – Oslo (ankomst 16.55)
  • 20.05, SK 1927, Oslo – Aarhus (ankomst 21.05)

Denne billet har 5 flyvninger – og med firdoblingen kommer disse til at tælle som 20 flyvninger.

Brug disse eksempler som inspiration

Hvis det bliver muligt at rejse i kampagneperioden, vil der være mange muligheder for at optjene point og blive godskrevet flyvninger. Hvis du normalt optjener din status på point, bør du undersøge, om du skal tage en enkelt retur-rejse, hvor du henter mange point i kampagnen. Hvis du derimod oftest har mange rejser, hvor du får langt under 1.000 point per flyvning, så er det oplagt at tage en returrejse, hvor du bliver godskrevet mange flyvninger.

Nogle medlemmer kan bruge kampagnen – andre ikke

Jeg er en af de heldige. Mit optjeningsår udløber ved udgangen af april – og jeg har fået min status forlænget til næste år. Men jeg tvivler på, at SAS endnu engang vil forlænge min diamantstatus til også at gælde for året 2022 – 2023. Derfor er denne kampagne noget for mig – og jeg vil da søge lidt på mulighederne for at hente mange point i maj og juni. Også dem, der har en optjeningsperiode med start i januar eller februar, kan få stor gavn af kampagnen.

Men, der er også de medlemmer, hvor optjeningsåret udløber ved udgangen af juni (eller lidt senere) – og som har fået forlænget status til næste optjeningsår. De får reelt ikke noget ud af kampagnen, da de allerede har status.

Derfor vil medlemmerne vurdere kampagnen vidt forskelligt. Om du vurderer kampagnen til at være god eller ej afhænger i sidste ende af dit individuelle optjeningsår og dit forventede rejsemønster.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. Jens siger

    Tak for indlæg – Bare lige et opklarende spørgsmål. Sad og kigge på de billetter som koster 1000-1400 retur. Evt Kbh-Osl-Muc og så retur Muc-Osl-Kbh altså 4 flyvninger x 4 = 16. Så sådan 3 ture(3x4x4=48) vil altså give guld kort? Og 6 af dem diamant? For i så flad er det jo mega billigt :O)

    • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

      Hej Jens,

      Ja – det er sådan at 1 flyvning vil tælle som 4 flyvninger mod status. Så de normale 90 flyvninger for at blive Diamant vil kunne klares på 23 flyvninger.

      Hilsen
      InsideFlyer

  2. Jens siger

    Hej igen.
    Tak for svar :O)
    Jamen så ved jeg hvad jeg skal de første uger i maj :O) Jeg har nemlig også skift 30/4 og dermed vil jeg jo kunne have 2 år på guld/diamant alt efter hvor mange ture jeg tager. De flyvninger jeg har kigget på kan jeg når frem og tilbage samme dag. Så det er bare 6 dage i streg med en god bog under armen :O)

    Jens

    • Henry Jørgensen siger

      Først god fornøjelse med at jagte guld- eller diamant kort. Husk, at din nuværende status er forlænget til optjeningsåret 21/22, når din optjeningsperiode udløber 30. april. Hvis du har basis- eller sølvstatus, så kan du jo i løbet af få dage optjene 2 års guldstatus (21/22 og 22/23).

      Du skal blot sikre dig, at du har praktisk mulighed for at gennemføre turen. D.v.s. du skal være sikker på, at du kan tjekke ind på returrejsen fra Danmark (lige nu har SAS lukket for on-line check in på nogle afgange). Skal du tilbage med samme fly, kan du formentlig ikke nå at tjekke ind i München.

      Du skal også være sikker på, at du lukkes ud i venteområdet ved gaten. Hvis de indfører “københavnske” tilstande i München, kan du også få problemer med at komme tilbage med samme fly. (Københavnske tilstande = alle ankomne passagerer ledes ind i et lukket område af lufthavnen, hvor de skal testes / tjekkes, før de får lov til at rejse videre).

      Kan du få et guldkort i 2 år for 3.000 – 4.000 kroner, er det da værd at gå efter. Jeg er lidt i tvivl om diamantkortet er det dobbelte værd. Men husk her: Diamantmedlemmer kan forære et guldkort til en ven. Så hvis du kan forære et guldkort væk i 2021 og et andet næste år, så har det også en værdi.

      • Jens siger

        Så er der booket 6 retur rejser med mellemlandinger på alle. Dvs 6x2x2x4=96 flyvninger. Så må man jo bare håbe at de ikke bliver aflyst 🙂 Guldkortet er hjemme for ca 3400Kr hvilket jo er fint. Og for lidt mere kommer der så et diamantkort ud af det også og jeg får besøgt et par steder i Europa jeg ikke har været før.

        • Henry Jørgensen siger

          Takker for tilbagemeldingen. Det er jeg glad for at høre. Husk også de fordele, som diamantkortet har: Du kan give et guldkort væk til en ven – og du får 25% bonus på optjeningen af EuroBonus point på rejser med SAS.

  3. Peter Schmidt siger

    Hey, hey,
    Tusind tak for info! Er der et sted hvor SAS har meldt ud at det er for alle Eurobonus medlemmer (er kun sølv nu) og skal man booke i løbet af april og derefter til hvilke som helst datoer man har lyst til?
    Når jeg kigger fra BRU-EWR på Plus i september, kan jeg finde en retur billet til lige omkring 6000kr. til 11.000 point, så hvis man ganger det med 4, giver det jo næsten guldkortet….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *