SAS Eurobonus Mastercard i endnu en devaluering for nok de fleste

SAS EuroBonus Mastercard

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS EuroBonus Mastercard har for mange været en af de bedste genveje til at få statuspoint og samtidig få adgang til ekstra billige priser på bonusrejserne. Disse fordele er forsat i programmet, men det vil ikke være alle som kan få dem. Vi kigger lidt på hvad der kommer til at ske fra det nye år for os med SAS EuroBonus Mastercard.

I en mail til svenske og norske kunder i går, oplyste SEB (banken bag ved SAS EuroBonus Mastercard) at der vil ske to primære ting fra 1. februar 2023. Den første er at årsprisen stiger og den anden er at optjeningen af statuspoint gøres afhænging af forbruget på kortet og ikke som i dag et fat beløb. Vi formoder at samme nye vilkår vil komme til at gælde for danske kort også.

For en god ordens skyld skal vi nævne at vi primært i denne artikel fokusere på Mastercard Premium kortet. Det er dette som har de bedste fordele, som blandt andet FlyPremium og optjeningen af 12.000 EuroBonus Statuspoint årligt.

Forskellen på de to kort som tilbydes er:

Kilde: SAS EuroBonus Mastercard

Prisen for kortet stiger

Nu har vi ikke fået mailen i Danmark endnu, men priserne har indtil videre været den samme i danske, norske og svenske kroner. Så det tyder på at danskerne også kommer til at mærke samme stigning. I dag koster kortet 1.495,- danske kroner og så kommer det til at koste 1.855,- danske kroner fra 1. februar 2023. Dette er en årlig stigning på 24,08%, hvilket er ganske meget. Især taget i betragtningen at det ikke er længe siden af EuroBonus Diamant medlemmerne kunne nyde en fordel af en stor rabat på årsgebyret. Dette var medio 2020 at den rabat blev fjernet. Rabatten var cirka 50% i rabat på årsgebyret.

Så siden kortet blev lanceret af SAS, så er det blev devalueret mere og mere. Nu er vi så der igen, hvor du skal vurdere om det er årsgebyret værd i forhold til dine rejser og dit forbrug.

Læs mere om her, hvad vi mener ting som FlyPremium er værd i forhold til hvor meget du rejser og bruger kortet.

Optjeningen af statuspoint gøres variabel

Når du i dag bruger dit Mastercard Premium kan du få op til 12.000 statuspoint om året, der kan forhøje dit medlemsniveau hos SAS. Du får 1.000 point, hver måned du anvender kortet. Dette ændres nu til at være variablet og baseret på forbruget på kortet.

Fra 1. februar 2023, så vil optjeningen af statuspoint være beregnet som 25% af månedens optjente Ekstrapoint.

Et eksempel er at hvis du optjener 8.000 Ekstrapoint, så vil du optjene 2.000 Statuspoint.

En ny fordel, som kommer dem som bruger kortet meget til gavn, er at der ikke ser ud til at være noget maksimum på antallet af Statuspoint man kan optjene per måned. Lige nu er det fast 12.000 Statuspoint.

Så den helt hårde beregning er at du kan forbruge dig til et EuroBonus Guld eller Diamant kort. Hvis du årligt forbruger for 1,7 mio danske kroner på kortet, så vil du have Statuspoint nok til EuroBonus Guld status. For EuroBonus Diamant status skal du forbruge det dobbelte og dermed 3,4 mio danske kroner. Ikke mange der vil gøre dette, men muligheden er der. Det skal nævnes at der med køb i anden valuta og med bonuskampagner, så vil dette tænkte regnestykke være noget billigere.

For at fortsætte med at få de 12.000 Statuspoint, skal du derfor optjene 4.000 Ekstrapoint per måned for at få de 1.000 Statuspoint per måned.

Som en introduktion giver SEB fra februar 2023 og frem til og med april 2023 50% i optjeningen af Statuspoint.

Optjeningen af Ekstrapoint

Optjeningen af Ekstrapoint ændres ikke og er fortsat afhængig af hvad du køber og i hvilken valuta.

Alle dine køb konverteres til SAS EuroBonus Ekstrapoint på denne måde:

  • 15 Ekstrapoint/100 kr. på alle køb i danske kroner
  • 20 Ekstrapoint/100 kr. når du betaler i udenlandsk valuta
  • 25 Ekstrapoint/100 kr. når du køber flybilletter hos SAS

Når du er i udlandet, kan du en gang imellem blive spurgt, om du vil betale i danske kroner. Vi anbefaler, at du siger “nej tak” og i stedet betaler i lokal valuta.

I de fleste tilfælde får du nemlig en bedre kurs, hvis du vælger at blive opkrævet i landets lokale valuta – og du tjener flere Ekstrapoint, da udenlansk valuta giver 20 Ekstrapoint per 100 danske kroner brugt.

Foto: SEB



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *